Tam ölçülü enfes lezzet...Antep usülü lahmacun içi nasıl hazırlanır?

Tam ölçülü enfes lezzet...Antep usülü lahmacun içi nasıl hazırlanır?

Yanında ayranla, fırından yeni çıkmış sıcacık lahmacununa kim hayır derki...Kendi hazırladığınız lezzetli ve sağlıklı bir içle evde hamur hazırlayıp yapabilir ya da yakınınızdaki bir fırında lezzetli lahmacunlar yaptırabilirsiniz.

10 ADET LAHMACUN İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER

  • 400 gr yağlı kıyma (kuyruk yağı ilave ettirebilirsiniz)
  • 1 adet orta boy soğan
  • İsteğe bağlı 2 diş sarımsak
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı isot (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz

10 ADET LAHMACUN İÇ HARCININ HAZIRLANIŞI

  • Soğanı, sarımsağı, kapya biberi, yeşil biberi robotta çekin.
  • Maydanozu ince ince doğrayın. 
  • Kıymayı derin bi kaba alın. Üzerine maydanozu, suyu ve mikserle doğradığınız harcı, yağı ve baharatları ekleyipp güzelce harmanlayın.
  • Lahmacun iç harcınız hazır.

Servis Önerisi

Maydanoz , soğan salatası, ezme ile servis edebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki Haber
Sonraki Haber