Tam Ölçülü Çıtır Çıtır Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır? İşte Garantili Biber Turşusu Tarifi
Bizim evde çeşit çeşit turşular yapılır. Acı biber turşusunun yeri ise ayrıdır. Çok acı sevmesemde biber turşusundan vazgeçemiyoruz. Siz de bu ölçülere göre deneyin severseniz miktarları artırarak yapın. Vazgeçilmez tarifiniz olacaktır zaten. Beğeneceğinizden eminim.
Lafı uzatmadan tarifimize geçelim.
Tam Ölçülü Çıtır Çıtır Acı Biber Turşusu İçin Gerekli Malzemeler
- 1 kg acı biber (Körpe dediğimiz sert olmayanları seçin, daha lezzetli oluyor.Ben bahçedekiler biraz büyümüş onları değerlendirmek için kullandım)
- 10-12 diş sarımsak
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
- 1 adet limon
- 6-7 su bardağı kaynatılmış soğutulmuş su (Ya da hazır içme suyu)
3 kiloluk cam kavanoz ideal oluyor.
Tam Ölçülü Çıtır Çıtır Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?
✔️ Biberleri sirkeli suda bekletin.
✔️ Biberleri yıkayın. Sap kısımlarını çıkarabilirsiniz.
✔️ Limonu dilimleyin. (Kısa sürede tüketmeyecekseniz turşuyu kabuğunu soyun)
✔️ Sarımsakların kabuklarını soyup kenara alın.
✔️ Cam kavanozun tabanına 3-4 diş sarımsağı ve 1-2 dilim limonu yerleştirin.
✔️ Biberlerin yarısını yerleştirin.
✔️ Tekrar 3-4 diş sarımsak ve 1-2 diş limonu yerleştirin.
✔️ Kalan biberleri de yerleştirin.
✔️ Kalan sarımsağı ve limonu da ekleyin.
✔️ Kaya tuzunu, zeytinyağını ve suyu da ekleyip üstten bastırın. Kapağı sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yerde 15 gün bekletin. İlk bir iki gün kavanozu sallayın mutlaka.
2 haftada turşunuz yemeye hazır olacaktır.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.