Tam kıvamında cevizli un helvası nasıl yapılır? İşte tam tutan cevizli un helvası tarifi ve püf noktaları

Tam kıvamında cevizli un helvası nasıl yapılır? İşte tam tutan cevizli un helvası tarifi ve püf noktaları
Türk Mutfağının ustalık gerektiren lezzetlerinden biridir un helvası. Püf noktalarına dikkat edilirse ortaya damakları şenlendiren, mideleri bayram ettiren bir tatlı çıkar. Peki cevizli un helvası nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte garantili tarifi...

Mis gibi tereyağında kavrulan unun şerbetle buluşturmasıyla kısa sürede hazırlanan nefis bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Özel günlerde saray mutfaklarında sıklıkla pişirelen un helvasını dilerseniz dondurmayla kaymakla; dilerseniz üzerine antep fıstığı serpip ikram edebilirseniz. Malzemeler hazırsa, buyrun ev yapımı cevizli un helvasını yapmaya başlayalım.

Cevizli un helvası için gerekli malzemeleri sırayalalım:

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı
  • 2 su bardağı un
  • 6 adet kıyılmış ceviz içi (İsterseniz inceck doğrayın isterseniz iri)

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Cevizli un helvası tarifinin yapılışına geçelim:
✔️ Öncelikle şerbeti hazırlayalım.
Sütü, şekeri ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca 2 dakika sonra ocağın altını kapatın ve ılımaya bırakın
✔️ Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın. Tereyağı eriyince unu ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar kısık ateşte kavurun.
✔️ Rengi istediğiniz kıvam alınca ince kıyılmış cevizleri ekleyip 1 dakika kadar daa kavurmaya devam edin.
✔️ Sürekli karıştırarak yavaş yavaş ılık şerbetten ekleyin.
✔️ Şerbeti iyice ekince 5-10 daika dinlendirip servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler