Tam mevsimi Kuşkonmazın! Et ve Balık Yemeklerinin Yanına Harika Bir Alternatif Olan Kuşkonmaz Salatası Tarifi ve Püf Noktaları

Tam mevsimi Kuşkonmazın! Et ve Balık Yemeklerinin Yanına Harika Bir Alternatif Olan Kuşkonmaz Salatası Tarifi ve Püf Noktaları
Raflarda Nisan-Mayıs aylarında gördüğünüz ama pek de ne işe yaradığını bilmediğiniz bir sebze kuşkonmaz. Faydalarını öğrenince tüketmek isteyeceğiniz bu harika sebzeyle hafif ve lezzetli bir salata yapacağız. İşte vitamin deposu kuşkonmaz salatası tarifi

Kuşkonmaz hafif ve lezzetli bir ot olmasına rağmen ülkemizde çok az biliniyor. Tabi bunda hem pahalı olması hem de üretiminin yaygın olmaması etken. Ama marketlerde yada egede pazarlarda görebilirsiniz. Bizim buranın pazarında bu mevsimde köylüler getiriyor ben de fazlasını derin dondurucuya koyuyorum. 

kuskonmaz.jpg

Kuşkonmaz Hakkına Biraz Bilgi Edinelim

  • A, C, E, K ve B6 vitaminlerinin yanı sıra folat, demir, bakır, kalsiyum ve protein gibi diğer besinlerle de dolu
  • Zengin bir antioksidan kaynağı
  • Tam bir bağırsk dostu
  • Gebeliği düşünen kadınlar içinde oldukça faydalı. Güçlü bir folik asit kaynağı.
  • Kuşkonmaz sadece yağ ve kalori bakımından düşük olmakla kalmaz aynı zamanda çok miktarda lif içerir, bu da kilo vermenizi sağlar.
  • Lif aynı zamanda tok hissetmenizi sağlar.
  • Yüksek düzeyde amino asit asparagin içerir ve bu da onu doğal bir idrar söktürücü yapar.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kansere karşı koruyucu

Bu kadar faydalı olan kuşkonmazın üreticileri artsa fiyatı ucuzlasa da daha çok tüketsek değil mi?

Kuşkonmaz çok baskın bir tat değil o yüzden pek çok sebzeyle uyumlu. Yoğurtlu, havuçlu, fesleğen soslu, ısırgan otlu, enginarlı pek çok halini yapabilirsiniz. Hatta mangalda ya da fırında bile yapabilirsiniz. Ben bugün et yemeklerinin yanında ikram edebileceğiniz en sade halini paylaşacağım.

KUŞKONMAZ SALATASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 bağ kuşkonmaz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 Sarımsak
  • Permesan peyniri ya da eski kaşar

KUŞKONMAZ SALATASI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Kuşkonmazları güzelce yıkayın. En dip kısımlarını bir parmak kadar kesin. Bu kısımları sert olduğu için ben sebze çorbasında kullanıyorum. Kuşkonmazları Kuşkonmazları haşlamadan önce temizlemek gerekiyor. Temizlerken düz olan ucundan iki parmak kadarlık kısmı kesip kesip. Çicekli kısımdan aşağıya doğru soyun. İsterseniz 2 parçaya bölebilirsiniz. 

✔️ Kaynayan suyun içine 1 fiske karbonat ve biraz tuz atın. Temizlediğiniz kuşkonmazları 2 dakika suda haşlayın. Başka bir kapta soğuk suyu hazırlayın. Haşlanmış kuşkonmazları soğuk buz gibi suya atın yani şoklayın. Bu şekilde 5 dakika bekletin.

✔️ Kağıt havlu yada mutfak bezi serip kurumasını sağlayın.

✔️ Şimdi kuşkonmazlar kullanıma hazır. Aslında üzerine sarımsaklı limonlu zeytinyağı döküp 1 saat buzdolabında bekletip ince permesan peyniri ya da kars kaşarı rendeleyip servis edebilirsiniz. Ben en çok tavadaki halini seviyorum o yüzden onun tarifini veriyorum.

✔️ Tavaya ocağı koyun. Zeytinyağı döküp yağ kızdıktan sonra kuşkonmazları ekleyin. Tuz, doğranmış bir diş sarımsak, isteğe bağlı bir fiske şeker ve çok az karabiberi de ilave edin. Zedelemeden tavayı sallayarak (bu aşamada tavanın kapağını kapatabilirsiniz) pişirin. Yaklaşık 2-3 dakika yeterli.

✔️ Servis tabağına aldıktan sonra seviyorsanız permesan peyniri ya da eski kaşarı rendeleyebilirsiniz.

✔️ Oda sıcaklığına gelince afiyetle servis edip yiyebilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler