Portakal sulu revani nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve tarifi
Revani aslında pratik bir tatlıdır. Portakallısı, limonlusu, cevizliği, klasiği, haşhaşlısı derken her türlüsü sevilir. Özellikle akşam yemeklerinden sonra çayla içilen bu tatlı zor zamanların da kurtarıcısıdır. Hazırsanız akşama enfes bir tatlı yapalım, hem gözümüzü hem midemisi şenlendirelim.
Portakallı revani tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- çeyrek limon
Keki için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Piştikten sonra;
- 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Kullanılan fırın kabı: 28*28 cm
Portakallı revani tarifinin yapılışına geçelim:
✔️ Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Tencereye şekeri, suyu ve limonu alıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca ocağın altını kısıp 5 dakika kaynatın ve ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
✔️ Kekini hazırlayalım. Şekeri ve yumurtayı mikserle yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip yağladığınız borcama dökün.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
✔️ 5 dakika sonra taze sıkılmış portakal suyunu her yerine eşit bir şekilde dökün.
✔️ Kek iyice soğuyuna soğuk şerbeti döküp 2-3 saat dinlendirin.
✔️ Antep fıstığı tozu ya da hindistan cevizi ile süsleyin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Pratikella / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.