Tam kıvamında lokum gibi saç kavurma nasıl yapılır? İşte orjinal saç kavurma tarifi
Kuşbaşı ile yapılabilecek yüzlerce tarif var. Lokum gibi pişmiş etiyle, hafif sulu sosuyla tam kıvamında saç kavurmasınin yeri gönlümüzde bambaşla! Genelce saç tava da yapılan bu lezzet tabiki saçta yapılınca zirve bir lezzete ulaşır. Ama evinde saç olmayanda tabanı ince bir tavada da yakın tadı yakalayabilir.
Sofralarda bayram havası estirmek isteyenleri mutfağa alalım... Pide ya da lavaş eşliğinde damakları çatlatalım.
Saç Kavurma Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
➞ 700 gr kuzu kuşbaşı
➞ 100 gr kuyruk yağı
➞ 1 tatlı kaşığı tereyağı
➞ 1 adet büyük boy kuru soğan
➞ 4 adet yeşil biber
➞ 1 adet kapya biber
➞ 2 adet sarımsak
➞ 2 orta boy domates
➞ 1 silme tatlı kaşığı tuz
➞ 1 çay kaşığı kekik
➞ 1 çay kaşığı pul biber
➞ 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
➞ 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
Saç Kavurma Nasıl Yapılır?
✔️ Tavayı oca alın, ısınınca kuyruk yağını ekleyin. Yüksek ateşte yağın iyice erimesini sağlayın. Koyulaşan kakırdak dediğimiz kısmı kevgirle alın. Tavada sadece yağı kalacak.
✔️ Etleri ilave edip tavanın kapağını kapatın. Orta ateşte hiç susuz pişirin. Ara ara karıştırın.
✔️ Etler suyunu salıp tekrar çekecekler.
✔️ Et suyunu çekince yemeklik dğradığınız soğanları, biberleri, sarımsakları ve tereyağını ekleyip güzelce kavurun.
✔️ Ardından yemeklik doğradığınız domatesleri, tuzu ve baharatları da ilave edip kısa süre daha pişirip ocağın altını kapatın.
✔️ Bekletemeden sıcak sıcak servis edin. Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.