Tam kıvamında ayva kompostosu nasıl yapılır? Ayva kompostosu kaç dakikada pişer?
Ayvanın tam zamanı bu aralar. Her ne kadar ayva diyince akla tatlısı geliyorsa da kompostosunu da unutmamak lazım. Bugün vereceğimiz ayva komposto tarifi, tam da kış sofralarınızı zenginleştirecek güzellikte. Hem sağlıklı hem ferahlatıcı bu lezzet içerisinde tarçın, karanfil, hibisküs çok hoş bir aroma katıyor. Vakit kaybetmeden tarifimize geçelim. Siz de asitli ve sağlıksız içeceklere meydan okuyarak buzdolabınızda kompostoları eksik etmeyin ne dersiniz?
Ayva Kompostosu için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 4-5 adet Ayva
➞ 1 çay bardağı kuru üzüm
➞ Yarım çay bardağı kuş üzümü
➞ 1,5-2 su bardağı şeker
➞ 1 adet kabuk tarçın
➞ 4-5 adet karanfil
➞ Bir tutam hibiskus
➞ 2 litre su
Ayva kompostosu tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Geniş bir kaba biraz su koyun ve yarım limonun suyunu sıkın. Ayvaların kararmaması için ayvaların kabuğunu soyup bu suda bekletin. Çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğradığınız ayvaları hiç bekletmeden limonlu suya tekrar alın.
✔️ Ayvaları süzün ve tencereye alın. Üzerine şekeri, sarı üzümü,k uş üzümünü ve kabuk tarçını ekleyin. Çay süzgeciniz varsa içerisine hibisküs ve tarçını da içerisine koyup 2 litre kadar soğuk su ilave edin.
✔️ Ocağın altını açıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
✔️ Ayvalar kaynaynca ocağın altını kısıp yumuşayana kadar pişirin.
✔️ Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. İçerisinden hibisküs ve tarçını çıkarın.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Mutfak İşleri Müdürü / Derleme: Sağlıkhaberciniz
.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.