Baklava yufkasından tahinli kuru baklava nasıl yapılır? İşte bayatlamayan cevizli tahinli rulo tarifi
Türk mutfağının milli lezzetidir baklava. El açması baklava yapmak herkesin harcı değil malum. Bugün sizler için hazır baklavalık yufka kullanarak yapabileceğiniz, bayatlamayan tahinli kuru baklava tarifi vereceğiz. Mutfağa yolu düşen herkesin rahatlıkla yapabileceği bu baklavanın tarifine geçelim
Ekonomik, lezzetli ve bir o kadar sağlıklı bir tarifle karşınızdayız. Şerbetsiz baklava sevenlerin gözdesi olacak bu tatlı inanılmaz pratik. Piştikten sonra soğutup hava almayan cam kaplarda haftalarca taze kalabiliyor. Çıtır çıtır olan ve her lokması mest eden bu kuru baklavaları hemen deneyin.
HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN TAHİNLİ KURU BAKLAVA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 500 gr baklavalık yufka (Yaklaşık 28 adet çıkıyor)
- 125 gr erimiş tereyagi
- 1.5 su bardağı tahin
- 1.5 su bardagi şeker
- 1.5 su bardagi ceviz ici
HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN TAHİNLİ KURU BAKLAVA NASIL YAPILIR?
- Tereyağını eritip kenara alın.
- 3 adet baklavalık yufkayı aralını fırçayla yağlayarak üst üste yerleştirin. 3.yufkanın üzerine yağ sürmeyin.
- Tahini gezdirin. Üzerine 3 yemek kaşığı kadar toz şeker ve ceviz serpin.
- Geniş ucundan rulo olacak şekilde sarın ve kenara alın.
- Aynı şekilde diğer yufkaları da hazırlayın. Toplam 9 adet rulo elde edeceksiniz.
- 2 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Servis ederken pudra şekeri serpin.
Yazın dondurmayla, kışın kaymakla servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.