Portakalağacı'ndan binlerce kişinin favorisi tahinli kurabiye tarifi

Portakalağacı'ndan binlerce kişinin favorisi tahinli kurabiye tarifi
Çayın kahvenin yanında ayıla bayıla yediğimiz lezzetlerden biri de kurabiyelerdir. Vereceğimiz tam ölçülü bu kurabiye tarifi ile damakları şenlendirmeye var mısınız?

Tahinle yapılan bütün lezzetleri çok seviyorum. Tahinli pide, tahin helvasından sonra da favorim tahinli kurabiye oldu. Ağızda dağılıyor, çayın yanına çok iyi gidiyor.Zaten ceviz varsa, tahin varsa bu tarifin kötü olma ihtimalı yok değil mi. Şimdiye kadar bir kaç tahinli kurabiye denemem oldu, açık ara en sevdiğim portakalagaci'nın tarifi oldu.

Malzemelere bakınca kabartma tozu unutuldu zannetmeyin.Bu tarifte kabartma tozu yok:)

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tahin
  • 200 gr oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin.
  • 3,5-4 su bardağı un

Bulamak için

  • 1 adet yumurtanın akı
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Yapılışı

  1. Toz şekeri ve tahini karıştırma kabına alın.
  2. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurta sarısını, vanilini ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Yavaş yavaş unu ekleyip sert bir kurabiye hamuru elde edin.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassılaştırın.
  5. Her birinin üzerini önce yumurta akına sonra cevize bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika kontrollü pişirin.

Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler