Sıvı yağla tahinli cevizli kurabiye nasıl yapılır? İşte ağızda dağılan helva kurabiye tarifi

Sıvı yağla tahinli cevizli kurabiye nasıl yapılır? İşte ağızda dağılan helva kurabiye tarifi
Bu kurabiyede yumurta yok, tereyağı yok. Sıvı yağla yapılan bu lezzet deposu ağızda hemen dağılıyor, çayın kahvenin yanına çok yakışıyor. Hep aynı kurabiyeleri yapmaktan da yemekten de sıkıldıysanız bu tarifi mutlaka deneyin. İşte tahinli cevizli kurabiye tarifi

Sıvı yağla yapılan kurabiye tarifleri ve yumurtasız kurabiye tarifleri en çok sorulan sorular sorulardan biri. Bugün sizlere vereceğimiz tarif, hem yumurtasız hem katı yağsız. Çok az malzemeyle hazırlanan bu lezzet favori kurabiyelerinizden biri olacak.

TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMLER

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 büyük çay bardağı ceviz
  • 4 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu

TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

  1. Karıştırma kabına tahini, pudra şekerini ve sıvı yağı alıp karıştırın.
  2. Kabartma tozunu ekleyin.
  3. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  4. En son iri çekilmiş cevizi ilave edip kısa süreli yoğurun.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiyeleri dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri çatlayıp hafif kızaran akadar pişirin. 13 dakikada yaklaşık pişiyorlar, kontrollü olun.
  8. Fırından çıkınca soğumaya bırakın.
  9. Soğuduktan sonra dilerseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler