Tahin ve Limonun Müthiş Uyumu! Antalya Mutfağından İftar Sofranızı Şenlendirecek Hibeş Mezesi Tarifi

Tahin ve Limonun Müthiş Uyumu! Antalya Mutfağından İftar Sofranızı Şenlendirecek Hibeş Mezesi Tarifi
Mezeler Türk Mutfağının ana lezzetlerindendir. Antalya'da meze demirbaşlarından olan Hibeş Mezesi ise dillere destandır. Bu lezzetli mezeyi evde de yapmak çok kolay. Tahin ve limon çok uyumlu kesinlikle. Buyrun hibeş mezesi tarifine...

Hibeş mezesini yazın antalyaya gidince her sofrada görebilirsiniz. Kahvaltılarda ekmeğe sürülüp yendiği gibi akşam yemeklerinde de meze olarak ikram ediliyor. 

Tahini zaten çok severim çok da vitaminlidir. Limonla müthiç uyum sağlıyor. Baharatlarla ortaya enteresan güzellikte bir meze çıkıyor.

Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları için detaylı tam kıvamında Hibeş Tarifi hazırladık.

HİBEŞ MEZESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1.5 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kadar su 

HİBEŞ MEZESİ TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Yapımı oldukça pratik. Su hariç tüm malzemeleri rondoya koyun ve çekin. Rondonuz yoksa da sorun değil. Sarımsağı ezin. diğer malzemelerle el çırpıcısı ile homojen bir kıvam elde edin.

✔️ Az su ekleyerek sürülebilir bir kıvamda olmasını sağlayın.

✔️ Daha sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Üzerine kırmızı biber limon dilimi ile görsel şölen yapabilrsiniz:)

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler