Tadınca Kavanoz Kavanoz Yapmak İsteyeceksiniz! Pilavın Mangalın Ayrılmaz Parçası Olacak Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi

Tadınca Kavanoz Kavanoz Yapmak İsteyeceksiniz! Pilavın Mangalın Ayrılmaz Parçası Olacak Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi
Turşu, Türk Mutfağının baş tacıdır. Yaz boyu lezzetli sebzelerle harika turşular yapılır. Bugün sizlere bol yemek yediren kaşık kaşık yemelik domates soslu acı biber turşusunun tarifini vereceğiz. Tam ölçülü bu tarif asla şaşmaz. İşte püf noktaları...

Turşu ile sos arası enfes bir tarif vceğim bugün. Bulgur pilavı, kısır, makarna, et yemeklerinin aklınıza hangi yemek gelirse yanına mutlaka koyun. Kaşık kaşık yiyin.

Ben biberleri çok büyük almıyorum. Acısı da tam kıvamında oluyor.

Ben 20 kilo domatesten her yıl yapıyorum. Size azaltılmış tam ölçülü tarifini veriyorum. Hiç yapmadıysanız bu yıl 4 kilo domatesten mutlaka bir deneyin. Tüm yıl iyki yapmışım keşke daha çok yapsaymışım diye diye yiyin:)

DOMATES SOSLU ACI BİBER TURŞUSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 kilo domates
  • 1 kilo cin biber denilen acı biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz (Hazırladıktan sonra 1 kiloluk kavanozlara koyup her birine 1 çorba kaşığı tuz ekleyin)

DOMATES SOSLU ACI BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?

✔️ Domatesleri yıkayıp başlarını kesin ve 4'e bölün. Büyük bir tencereye domatesleri alıp 45 dakika kaynatın.Blender yardımıyla domatesleri iyice ezin. Kabuklarını soymaya gerek kalmayacaktır.

✔️ Sarımsakları 15-20 dakika soğuk suda bekletin. Kabukları kolayca soyulacaktır.

✔️ Halka halka doğradığınız sarımsakları, şekeri, biberi, zeytinyağını ve sirkeyi de ekleyip 15 dakika daha kaynatın.

✔️ Kavanozlarınızın kuru olduğundan emin olun. Yeni kapakları da yıkayıp kenara alın.

✔️ Ocağın altı açıkken kepçeyle 1'er kiloluk kavanozlara dökün. Üzerine 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. Hiç beklemeden kapağını sıkıca kapatın. Bir bez yardımıyla iyice kapattığınızdan emin olun. Düz bir zemine kapağı altta kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine de bir bez örtüp 1 gün bekletin. Ertesi gün serin ve güneş almayan bir yere kaldabilirsiniz.

Bugün kış iyki yapmışım diyip yiyip yiyeceğiniz bu lezzeti mutlaka deneyin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler