İslim Kebabı Nasıl Yapılır? İşte Tam Ölçülü İslim Kebabı Tarifi
İslim kebabı, davet sofralarının ana yemeklerindendir. Patlıcanın köfte ile müthiş uyumuyla ortaya harika bir tat çıkıyor.
İnstagram yemek fenomenlerinden Nermin Yazılıtaşın islim kebabı tarifini paylaşacağız. Görüntüsü de tadı da efsane oluyor. Mutlaka deneyin.
İSLİM KEBABI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 5 adet orta boy patlıcan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Köfteleri için;
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet minik doğranış kuru soğan
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- çay kaşığı ucu ile tuz
- çay kaşığı ucu ile karabiber
İSLİM KEBABI TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Köfte için gerekli tüm malzemeleri derin kaba koyup güzelce yoğurun.
✔️ Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
✔️ Tavada kızartın.
✔️ Patlıcanları uzun uzun şeritler halinde kesip tuzlu suda bekletin.
✔️ Suyunu süzdükten sonra mutfak bezi yada kağıt havluya koyup kurulayın. Kızartacağımız için suyunun tamamen kuruması gerekiyor.
✔️ Patlıcanları arkalı önlü kızartın.
✔️ İki adet kızarmış patlıcanı artı şeklinde servis tabağına yerleştirin. Ortasına kızarmış köfte yerleştirin ve kapatın. Fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Küçük bir tavada sos için gerekli malzemeleri karıştırın.
✔️ Sosu patlıcanların üzerine gezdirin. Domates ve yeşil biber ile süsleyin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Yanına pirinç pilavı ve yoğurtla çok güzel bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.