Tadına doyamayacağınız Bodrum kebabı, namı değer çökertme kebabı tarifi

Tadına doyamayacağınız Bodrum kebabı, namı değer çökertme kebabı tarifi
Çıtır patates ile pamuk gibi etin muhteşem buluşmasıyla ortaya çıkan çökertme kebabı tam bir davet yemeği. Muğla yöresine ait Çökertme kebabı sürekli yapmak isteyeceğiniz lezzetlerden biri olacak! Buyrun, tadı tamağınızda kalacak enfes çökertme kebabı tarifine...

EV USULÜ ÇÖKERTME KEBABI İÇİN MALZEMELER

  • Yarım kilo dana antirikot 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

KIZARTMAK İÇİN

  • 4 tane orta boy patates
  • Sıvı Yağ

MARİNE SOSU

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan rendesi
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 su bardağı soda

DOMATES SOSU İÇİN

  • 2 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

EV USULÜ ÇÖKERTME KEBABININ HAZIRLANIŞI

  1. Marine için eti, gerekli marine soslarıyla harmanlayıp streç filme sarıp buzdolabında tercihen 1 gün, vaktiniz yoksa 2 saat bekletin.
  2. Tavaya aldığınız eti yüksek ateşte pişirin. Tuz ilave edip, 2 yemek kaşığı tereyağ ile kavurun. 
  3. Bu arada patatesleri kibrik çöpü büyüklüğünde ince ince doğrayıp kızartın.
  4. Süzme yoğurdu az su ile inceltin. Dilerseniz sarımsak rendeleyip daha da lezzetlendirin.
  5. Küçük bir tavaya domates sosu, salça, zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika kaynatın.
  6. Servis edeceğiniz zaman; patatesleri düz bir servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu dökün. Eğer etiniz soğuduysa bu aşamada tekrar ısıtın ve yoğurdun üzerine yerleştirin.En üstüne de domates sosunu gezdirip sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

ÖNERİLER

  • İsteğe bağlı en son  tereyağı eritip dökebilirsiniz.
  • Domates sosu için konserve domates soslarınızdan da kullanabilirsiniz.
  • Yemeği sıcak servis edin, soğutmayın. Bu nedenle patates kızartmasını servisten hemen önce kızartın. Patatesin çıtır çıtır olması için  bol suda yıkayıp kurutup daha sonra çok az nişastayla harmanlayıp  kızgın yağda kızartabilirsiniz.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave ederek süsleyebilirsiniz.
  • Julyen doğranmış bonfile veya biftek de kullanabilirsiniz.
  • Etler suyunu çektiğinde hala pişmemişse, su ilave ederek biraz daha pişirebilirsiniz.
  • Eğer eti marine etmeyecekseniz düdüklüde de pişirebilirsiniz. Bunun için önce 1 yemek kaşığı zeytinyağında  eti mühürleyin. Üzerine yarım çay bardağı su ekleyip düdüklünün havası çıkınca 10 dakika pişirin. Varsa suyunu süzüp tavada çok az tereyağı, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek kavurun. Etleriniz kullanılmaya hazır olacaktır.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler