Hazır yufkadan yeşil mercimekli çıtır börek tarifi ve sır gibi saklanan sosu
Yeşil mercimekli börekler hem doyurucu hem de lezzetli oluyor. Hazır yufkadan yapıldığı için de oldukça pratik. Zaten uzmanlar bu faydalı bakliyatı, sofralardan hiç eksik etmemizi sık sık dile getiriyorlar. Salatası da, çorbası da, pilavı da ayrı güzel oluyor. Neyse lafı uzatmayalım hemen tarifimize geçelim. Umarım sizler de beğenir sık sık yaparsınız.
Yeşil Mercimekli Börek için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 6 adet yufka
➞ 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
➞ 1 adet kuru soğan
➞ 1 tatlı kaşığı biber salçası
➞ Karabiber, pul biber, tuz
Sosu için;
➞ 1 su bardağı süt
➞ Yarım su bardağı sıvı yağ
➞ Yarım su bardağı soda
Üzeri için;
➞ 1 adet yumurta
➞ Susam
Yeşil Mercimekli Börek nasıl yapılır?
✔️ Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Biber salçasını, haşlanmış süzülmüş yeşil merimeği, tuzu ve baharatları ekleyip kavurun. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
✔️ Sosunu hazırlayalım. Geniş bir kasede sütü, sıvı yağı ve sodayı karıştırın.
✔️ Yufkayı tezgaha serin. Hazırladığınız sosu yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün. Yarım ay şeklinde katlayıp ince uzun şerir şeklinde iç harcından koyun ve rulo olarak sarın. 4 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dk pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Nefis Yemek Tarifleri
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.