Tadı Kıvamı Tam Yerinde Oluyor! Dağılmayan Tane Tane Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?
Yaz meyvelerini saklama yöntemlerinden biri olan reçelleri yazın bol bol yapıp, kışın tüketmeyi seviyorum. Ev yapımı reçellerin yerini hiç bir şey tutmuyor. Kiraz reçeli yapmak da son derece basit aslında. Sadece ölçülere dikkat etmek ve tarife birebir uymak gerekiyor. Püf noktalarına uyarsanız tüm kış enfes reçel yemek garanti.. Ben küçük kavanozlara yapıyorum. Çok pratik oluyor.
Vakit kaybetmeden hemen tarifimize geçelim.
Kiraz Reçeli İçin Gerekli Malzemeler
- 1,5 kilo çekirdekleri ayıklanmış kiraz
- 1 kg toz şeker
- 1 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı tereyağı (ön yargılı olmayın deneyin:))
Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?
✔️ Kirazın saplarını ayıklayıp yıkayın.
✔️ Varsa çekirdek çıkarmak için aparatınız onunla yoksa da hiç sorun değill çöp şişle ittirerek çekirdeklerini çıkarın.
✔️ Üzerine şekeri ilave edip kapalı bir kapta 1 gece bekletin.
✔️ Ertesi gün ocağın altını orta ateşe getirip kaynamaya bırakın.
✔️ Fokur fokur kaynayınca kısık ateşe alın. Üzerindeki köpükleri kevgirle alın. Ortalama 45-50 dakika kaynatın.
✔️ İnmeye yakın tereyağını ve limon tuzunu atın.
✔️ Ocağın altını kapatınca küçük kavanozlara sıcak sıcak koyup kullanılmamış kavanoz kapağıyla sıkıca kapatın. Bu şekilde vakumlanıyor ve hiç üzerinde küflenme olmuyor. Kapakları aşağıda kalacak şekilde 1 gece tezgahta bekletin. Ertesi gün kapaklaırnı kontrol edip güneş almayan uygun bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Kiraz Reçelinin Püf Noktaları Nelerdir?
Reçel yaparken sürekli karıştırmayın. Kaynayınca oluşan köpükleri mutlaka alın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.