Cevizli kadayıf sarması tarifi (Tel tel dökülüyor)

Cevizli kadayıf sarması tarifi (Tel tel dökülüyor)
Türk Mutfağında birbirinden lezzetli tatlılar yer alıyor. Bugün sizlere iftardan sonra çayın yanına da çok yakışacak lokma lokma porsiyonluk kadayıf sarması tarifini paylaşacağız. İşte size lezzet ötesi fırında cevizli kadayıf sarması tarifi ve bilinmeyen püf noktası

Çay tatlısız olmaz diyenleri buraya alalım. Tatlı severler için yine harika bir tarifle geldik.Her gün baklava yiyecek değiliz elbet. Alternatifleri de değerlendirmek lazım:)

Ceviz ve kadayıfın muhteşem uyumu damaklarınızı şenlendirecek bir şerbetli tatlı bu. Yapımı çok kolay olsa da bir kaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor. Üzerine kaymak yada maraş dondurmasıyla servis edip evdekilerin gönlünü fethedin ve hemen tarifi deneyin, pişman olmazsınız.

CEVİZLİ KADAYIF SARMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 500 taze tel kadayıf
  • 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 150 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

CEVİZLİ KADAYIF SARMASI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Bunun için tencereye şekeri ve suyu alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan 10 dakika sonra limon sıkıp 1 dakika sonra ocağın altını kapatın.Şerbeti soğumaya bırakın. Fırından çıktıktan sonra buz gibi soğuk şerbeti dökeceğiz.

✔️ Bir parça kadayıfı avucunuza yerleştirin. 1 çorba kaşığı kadar çekilmiş cevizi ekleyip yaprak sarar gibi sıkı sıkı sarın. Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine aralarında boşluk olmayacak şekilde dizin.

✔️ Bu arada tereyağı ve sıvı yağı tavada eritip (yakmayın) kadayıfların üzerine güzelce kaşıkla tek tek dökün.

✔️ 170 derecede önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

✔️ Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuyan şerbeti kadayıfların üzerine gezdirin.

Servis esnasında üzerine antep fıstığı ya da ceviz serpebilirsiniz. Yanına kaymak ve dondurmayı da ihmal etmeyin. Oldukça hafif bir tatlı çayın demlenmesini bekliyor:) Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

PÜF NOKTALARI

  • Kadayıfınız ne kadar taze olursa o kadar güzel sarılır.
  • Sarma gibi sıkı sıkı sarın ki dağılmasın
  • Şerbetini mutlaka soğuk dökün. Ben dolapta her zaman soğuk şerbet yapıp bekletiyorum, çok pratik oluyor. Tavsiye ederim.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler