Lübnan Tabule Salatası (Tabbouleh) tarifi! Kısırseverler için çok farklı bir alternatif
Bu tarif, kökeni Suriye ve Lübnan olmasına rağmen birçok Arap ülkesinde hazırlanmaktadır. Çok ferahlatıcı, hazırlaması çok basit, çünkü bulgur hariç her şey çiğ ve önceden hazırlayıp bekleyebilme avantajına sahip.
Geleneksel olarak bulgurla yapılır ama isterseniz Avrupa'da olduğu gibi kuskus da kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 adet önceden pişirilmiş ince bulgur
- 1 adet taze soğan
- 3 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 demet taze maydanoz
- 1 demet nane
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tane limon
- Tuz
Yapılışı:
Domates ve salatalıkların kabuklarını soyup çok küçük kareler halinde kesin ve büyük bir salata kasesine alın.
Soğanı ince ince doğrayın ve kaseye ekleyin.
Maydanoz ve naneyi yıkayıp kurulayın ve doğrayın. Daha sonra onları da kaseye ekleyin.
Yağı ekleyin ve limon suyunu serpin. Tuzlayıp karıştırın.
Bulguru bir kaba koyun üzerine sıcak suyu ekleyip aynı kısırdaki gibi üzerini örterek yumuşamasını bekleyin.
Bulguru diğer malzemelerle karıştırın, tabbouleh'in üzerini streç filmle kapatın ve servis yapmadan önce yaklaşık iki saat soğumaya bırakın. Birkaç yaprak maydanoz ve nane ile süsleyin.
Alternatif olarak içine fıstık, ceviz, üzerine nar taneleri de koyabilirsiniz.
İdil Yazar'dan Tabule Tarifi
Pancarlı Tabule Tarifi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.