Sütsüz Kek Tarifi Arayanlara: Kabardıkça Kabaran Sodalı Kek Tarifi

Sütsüz Kek Tarifi Arayanlara: Kabardıkça Kabaran Sodalı Kek Tarifi
Türk Mutfağında keklerin yeri bir başkadır. Keklerin içinde genellikle süt bulunur. Sıkı durun, canınız kek çektiğinde ve evde süt olmadığında artık hiç telaşa kapılmayacaksınız! İşte size puf puf kabaran sodalı kek tarifi...

Kek yapmak her zaman pasta yapmaktan daha kolay gelir bana. Bu yüzden kremasız kekleri daha sık yaparım. Sizde de oluyordur, bazen tam kek yapacakken evde süt olmadığını fark ederiz. İşte o zamanlarda benim imdadıma bu kek tarifi yetişir. Deneyenlerden de tam not alan, her zaman yaptığım sodalı kek tarifini sizlerle paylaşacağım. Eminim siz de bu tarife bayılacaksınız.

Çayın yanına kesinlikle çok iyi gidiyor:) Mutlaka deneyin 

SODALI KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 3 yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe sade soda
  • 1 limonun kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Aldığı kadar un

SODALI KEK TARİFİNİN YAPILIŞI

Derin bir kaba yumurtaları kırın. Şekeri de ekleyip yüksek devirde şeker eriyene kadar 3-4 dakika mikserle çırpın. Sıvı yağı, sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Limonun kabuğunu rendeleyip ilave edin. Ardından unu, kabartma tozunu ve vanilyayını koyup en fazla 1 dakika çırpın. Daha fazla çırparsanız kekiniz güzel kabarmaz. Kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayın. Kek hamurunuzu kalıba döküp ve Kalıbınızı bir iki kez zemine hafif vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.

Önceden ısıttığınız 175 derece fırında alt üst ayarda kekinizi 35-40 dakika pişirin. Kekiniz pişerken fırınınızın kapağını ilk 30 dakika kesinlikle açmayın. Kekinizi fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. İlk sıcaklığı ile kabınızdan çıkarmaya çalışırsanız kekiniz dağılabilir. Soğuyan ve kalıbından çıkarttınız kekinizin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Dilerseniz çikolata sosu hazırlayıp dökebilirsiniz keyfinize kalmış

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun .

Püf noktaları: Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Kek hamurunuzu hazırladıktan sonra bekletmeden fırına verin.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler