Süt Banyolu Tereyağlı Çıtır Çıtır Buzluk Böreği Tarifi! Hazır Yufkadan Çok Pratik oluyor Zor Zamanların Adeta Kurtarıcısı
Bugün muhteşem bir tarif vereceğiz. Ani gelen misafirlerinize yada pazar kahvaltılarında çok pratik oluyor. Müsait olduğuzda sarın, atın dolaba. Çıtır çıtır lezzetli bu börekleri süt banyosundan geçirin doğru fırına. Sıcak sıcak kısa sürede pişip sofralarınızı şenlendirecektir.
Lafı uzatmadan tarifimize geçelim.
SÜT BANYOLU ÇITIR ÇITIR BUZLUK BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
6 adet yufka
Sosu için
- 150 gr tereyağı
- 1 su bardağı süt
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı + 1 kaşık su
- Susam, çörekotu
Banyosu için;
- 1-2 su bardağı soğuk süt
Dilediğiniz iç harcını kullanabilrİsiniz. Beyaz peynir, ince kıyılmış maydanozla bir iç harcı en pratiği:)
SÜT BANYOLU ÇITIR ÇITIR BUZLUK BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
✔️ Sosunu hazırlayalım. Tereyağını küçük bir tavaya alıp eritin. Kesinlikle kavurmuyoruz, erimesi yeterli. Ocağın altını kapattıktan sonra sütü de ekleyip kenara alın.
✔️ Yufkaların birini tezgaha serin. Hazırladığınız sostan gezdirin. Fırça yardımıyla her yerine yedirin. İkinci yufkayı da üstüne sarın. Tekrar sostan dökün. Yufkaları önce 4'e sonra her birini 3'e bölün. Toplam 12 adet üçgen oluşacak.
✔️ İç harcını koyup sigara böreği gibi sarın. Ben tepsiyle buzluğa koyup iyice donunca kilitli poşete yerleştiriyorum. Bu sayede hiç yapışmıyorlar ve istediğim kadarını poşetten kolayca alıyorum.
✔️ Banyosunu yaptıralım:) Pişireceğiniz zaman börekleri süt dolu geniş bir kaseye daldırıp çıkarın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı çörekotu, susam serpin. 180 derece üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Unutmadan kalan sütü atmayın tabiki. Süzüp hemen bir mis gibi bir kek yapabilirsiniz mesela..
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.