Süt Banyolu Tereyağlı Çıtır Çıtır Buzluk Böreği Tarifi! Hazır Yufkadan Çok Pratik oluyor Zor Zamanların Adeta Kurtarıcısı

Süt Banyolu Tereyağlı Çıtır Çıtır Buzluk Böreği Tarifi! Hazır Yufkadan Çok Pratik oluyor Zor Zamanların Adeta Kurtarıcısı
Börek, Türk Mutfağının sevilen hamur işlerindendir. Hazır yufkadan yapılan börekler pratik olduğu için daha çok tercih edilir. Bugün sizlere süt banyolu tereyağlı çıtır çıtır buzluk böreği tarifi vereceğiz. Buzluğa ne koysam diyenlerin ilk yapması gerekenlerden olacak

Bugün muhteşem bir tarif vereceğiz. Ani gelen misafirlerinize yada pazar kahvaltılarında çok pratik oluyor. Müsait olduğuzda sarın, atın dolaba. Çıtır çıtır lezzetli bu börekleri süt banyosundan geçirin doğru fırına. Sıcak sıcak kısa sürede pişip sofralarınızı şenlendirecektir.

Lafı uzatmadan tarifimize geçelim.

SÜT BANYOLU ÇITIR ÇITIR BUZLUK BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

6 adet yufka

Sosu için

  • 150 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı + 1 kaşık su
  • Susam, çörekotu

Banyosu için;

  • 1-2 su bardağı soğuk süt

Dilediğiniz iç harcını kullanabilrİsiniz. Beyaz peynir, ince kıyılmış maydanozla bir iç harcı en pratiği:)

SÜT BANYOLU ÇITIR ÇITIR BUZLUK BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

✔️ Sosunu hazırlayalım. Tereyağını küçük bir tavaya alıp eritin. Kesinlikle kavurmuyoruz, erimesi yeterli. Ocağın altını kapattıktan sonra sütü de ekleyip kenara alın.

✔️ Yufkaların birini tezgaha serin. Hazırladığınız sostan gezdirin. Fırça yardımıyla her yerine yedirin. İkinci yufkayı da üstüne sarın. Tekrar sostan dökün. Yufkaları önce 4'e sonra her birini 3'e bölün. Toplam 12 adet üçgen oluşacak.

✔️ İç harcını koyup sigara böreği gibi sarın. Ben tepsiyle buzluğa koyup iyice donunca kilitli poşete yerleştiriyorum. Bu sayede hiç yapışmıyorlar ve istediğim kadarını poşetten kolayca alıyorum.

✔️ Banyosunu yaptıralım:) Pişireceğiniz zaman börekleri süt dolu geniş bir kaseye daldırıp çıkarın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı çörekotu, susam serpin. 180 derece üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Unutmadan kalan sütü atmayın tabiki. Süzüp hemen bir mis gibi bir kek yapabilirsiniz mesela..

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler