İçi kaşarlı köfte nasıl yapılır? İşte garantili kaşarlı köfte tarifi
Bu köftenin kaşarları hiç taşmıyor ve köfte kurumadan yumuşacık pişiyor.Her yiyen hazır zannediyor, yediğim en iyi köfte demeden duramıyor. İşin sırrı köftelerin buzdolabı poşetinde şekil verilmesinde , parça kaşar koyulmasında ve kuyruk yağında pişirilmesinde. Gelelim detaylarına...
Kaşarlı köfte için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 500 gr dana döşten kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 küçük baş rendelenmiş soğan
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat yada yarım paket kabartma tozu
- Yarım su bardağından az su
- 4-5 yemek kaşığı galeta unu
İçi için; 150 gr kaşar peyniri dilimleri (rende değil)
Kızartmak için; Kuyruk yağı, gömlek yağı ya da sıvı yağ
Kaşarlı köftenin tarifine geçelim:
Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, sarımsağı, yumurtayı, galeta ununu, suyu, karbonatı, tuzu, baharatları ilave edip güzelce yoğurun. Bu köftenin çok çok iyi yoğurulması gerekiyor. Köfteden mandalina büyüklüğünde parça alıp buzdolabı poşeti arasında tatlı tabağı büyüklüğüne getirin. Ortasına kaşar peyniri koyup el değimeden poşetle kapatın. Poşeti açmadan parmaklarınızla sıkıştırarak şekil verin.
Tüm köfteleri aynı şekilde hazırlayın. Dilerseniz buzdolabına koyup servis yapacağınız zaman kızartabilirsiniz.Döküm tavayı ya da evdeki en kalın tavanızı ocağa alıp çok iyi ısıtın. Kuyruk yağını ısınan tavaya koyup erimesini beklemeden köfteleri yerleştirin.
Altını üstünü iyice kızartın.Aynı yağda domatesleri ve biberleri de hafif soteleyin. Bekletemeden sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Tuba Özmen Kocaman / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.