Şükran Kaymak'tan Sıcak Su Yöntemiyle Çıtır Çıtır Biber Turşusu Tarifi
Tarifimize geçmeden önce turşu kurarken olmazsa olmazlara bi değinelim...
- Turşu için en sağlıklı kap tabiki cam kavanoz. Özellikle kaynar su yöntemiyle yapılan turşularda sadece cam kavanoz kullanmak lazım.
- Kullanacağınız sebze ve meyvelerin taze ve mevsiminde olması çok önemli.
- Sofra tuzu yerine kaya tuzu şart...
- Güneş görmeyen karanlık bir yerde turşuyu bekletmeniz gerektiğini unutmayın.
İnstagram yemek fenomenlerinden Şükran Kaymak'ın tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
ÇITIR ÇITIR SÜS BİBERİ TURŞUSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1 litrelik kavanoz için;
- 3-4 tane limon tuzu
- İstediğini miktar sarımsak
- 1 küçük çay bardağı sirke
- 1.5 çorba kaşığı kaya tuzu
- Kaynar su
ÇITIR ÇITIR SÜS BİBERİ TURŞUSU NASIL YAPILIR?
✔️ Biberleri yıkayıp saplarını küçültün.
✔️ Sarımsakların kabuklarını soyun
✔️ Temiz bir kavanozun tabanına sarımsakların yarısını yerleştirin.
✔️ Üzerlerine biberleri ekleyin.
✔️ En üste kalan sarımsakları yerleştirin.
✔️ Tuzunu, limon tuzunu, sirkesini dökün.
✔️ Kaynar su ile kavanozu doldurun.
✔️ Sıfır kullanılmamış cam kavanoz kapağı ile sıkıca kapatın.
✔️ Bir kaç sallayıp kavanozun kapağı altta kalacak şekilde koyun.
✔️ Tamamen soğuyana kadar hiç hareket ettirmeyin.
✔️ Serin ve kuru yerde 15-20 gün beklettikten sonra turşunuzu açabilirsiniz
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.