Steak Houseların Meşhur Kaşarlı Köftesi! Şekli Bozulmayan Tam Kıvamında Kaşarlı Köfte Tarifi
Kaşarlı köfteyi çok severim. O kaşarların erimiş hali aşırı lezzetlidir. Mangalda da döküm tavada da çok iyi pişer. Tadı damaklarda uzun süre kalan bu lezzeti mutlaka deneyin.
KAŞARLI KÖFTE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 500 gr %20 yağlı dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
KAŞARLI KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Sarımsağı ezip üzerine tuzu ekleyin. Soğanı da rendeleyip suyunu sıkın. Derin bir kapta tüm malzemeleri güzelce harmanlayın. Köftenin en önemli kısmı yoğurulmasıdır. Elinizi ara ara ıslatarak 10 dakika yoğurun. Macun kıvamına gelmeli..
✔️ Üzerine streç film sarıp buzdolabında 3 saat dinlendirin.
✔️ Elinizi yine ıslatarak köfteyi 12 eşit parçaya ayırın.
✔️ Buzdolabı poşetini tezgaha koyun. Üzerini hafif ıslatın, bu sayede yapışmayacaklar. Elinizle köfteden aldığınız bir parçayı biraz büyütün. İçerisine 1 tatlı kaşığı kadar kaşar peyniri koyun. poşet yardımıyla poğaça kapatır gibi kapatın. (Yarım ay şeklinde olacak) Diğerlerini de aynı şekilde yaptıktan sonra vaktiniz varsa buzdolabında 1 saat dinlendirin.
✔️ Döküm izgara tavayı ısıtın. Çok az sıvı yağ gezdirin. Köfteleri yerleştirin. İlk 3 dakika köftelere hiç dokunmayın. Diğer tarafını da pişirin. Her tarafını güzelce kızarttıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz. Bekletmeden servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.