Dikdörtgen borcamda orjinal şambali tatlısı nasıl yapılır?

Dikdörtgen borcamda orjinal şambali tatlısı nasıl yapılır?
Türk Mutfağının şerbetli irmikli tatlılarından biridir Şambali Tatlısı. İzmir başta olmak üzere Batı Anadolu'da sevilerek tüketilir. Peki hakiki şambali tatlısı nasıl yapılır, işte bu orjinal lezzetin tarifi ve püf noktalari...

İzmir'de sokak lezzeti olarak karışımıza çıkan bu tatlı; şambali, şambaba, baba tatlısı olarak da biliniyor. İrmikli şerbetli tatlıların en sevilenlerinden olup, içerisinde yağ, yumurta ve un olmamasıyla oldukça farklı bir yapımı var.. Bu özelliğiyle revaniden ayrılıyor.
Canı hafif ve lezzetli şerbetli tatlı severleri mutfağa alalım, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şambali tatlısını yapalım.

Şambali Tatlısı tarifi için hangi malzemeler gereklidir?
➞ 3 su bardağı irmik
➞ 1,5 su bardağı yogurt
➞ 1 su bardağı süt
➞ Yarım su bardağı şeker
➞ 2 yemek kaşığı un
➞ 1 paket kabartma tozu
➞ Limon kabugu rendesi

Şerbeti:
➞ 4 su bardağı şeker
➞ 4 su bardağı su
➞ Çeyrek limon

Su bardağı ölçüsü:250 ml

Şambali Tatlısı nasıl yapılır?
✔️ Karıştırma kabına irmiği, yoğurdu, şekeri, sütü, unu ve kabartma tozunu ekleyin. İsterseniz limon kabuğu rendesi ilave edin. Mikserle 2 dakika pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
✔️ Dikdörtgen borcamı tereyağı ile yağlayın. Hamuru döküp spatula ile eşit bir şekilde yayın. En son spatulayı suya batırıp üzerini pürüzsüz bir şekilde olmasını sağlayın
✔️ 1 saat oda sıcaklığında bekletin.
✔️ Tabana çok değmeyecek şekilde yatayda 10, dikeyde 3 parçaya ayıracak şekilde kesiler atın.
✔️ Üzerine bademleri yerleştirelim. Çiğ bademi bir taşım kaynatın ve kabuğunu soyun. Yanlamasına ikiye bölerek verevine üstlerine yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
✔️ Şerbetini hazırlayalım. Tencereye şekeri alıp hiç karışmadan hafif renk değiştirirken (hepsinin erimesini beklemeyin) sıcak suyu ve çeyrek limonu da ekleyip kaynatmaya bırakın. 10 dakika orta ateşte kaynatın.
✔️ Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağının gitmesini bekleyin. Keskin bir bıçakla işaretlediğiniz yerden kesin.
✔️ Sıcak şerbetin tamamını üzerine dökün.
✔️ Şerbeti çekince servis edebiirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: MASMAVİ3🔹MUTFAKTA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler