Tavada ızgara tavuk göğsü tarifi. Özel sosu ile...

Tavada ızgara tavuk göğsü tarifi. Özel sosu ile...
Tavuk gögsü lezzetsiz diyorsanız bu tariften sonra fikriniz değişecek bizden söylemesi! Püf noktalarıyla marine etmeden de ızgara lezzetinde tavuk yemek için bu tarifi mutlaka deneyin.

Tavuğu bir de birde böyle deneyin. Pratik yapımı ve lokum gibi lezzetiyle hep yapmak isteyeceksiniz. İşte karşınızda tavuk gögsünün en lezzetli hali: 'Tavada soslu ızgara tavuk'

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • Tuz, karabiber
  • Bulamak için un
  • 60 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı hafif soya sosu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 5 yemek kaşığı bal

Yapılışı

  1. Tavuk gögsünü bıcakla verevine çizin.
  2. Her iki tarafına tuz, karabiber serpin.
  3. Bir kaseye un döküp her iki tarafını bulayın.
  4. Kalın tabanlı bir tavayı ısıtın. (Tercihen döküm)
  5. 40 gr kadar tereyağını ekleyip eritin.
  6. Eriyince una buladığınız tavuk gögsünü ekleyip arkalı önlü kızartın.
  7. İki tarafı kızarınca kalan 20 gr tereyağını ve rendelenmiş sarımsağı tavaya ilave edin.(Tavukların üzerine değil, kenarına.)
  8. Karıştırarak sarımsakların pişmesini sağlayın. Sarımsakların üzerine soya sosyunu, sirkeyi ve balı ekleyin.
  9. 1-2 dakika sonra servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış yeşil soğanla servis edin.

Yanına ne iyi gider?

Yanına tane tane pirinç pilavı ya da sebzeli bulgur pilavı çok yakışır. Mevsim salatası da yaparsanız doyurucu bir menü hazırdınız demektir.

Afiyet Olsun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler