Son Zamanlarda Sıkça Aranan Bu Tatlının Şerbeti Kaynatılmıyor! İşte İrmikli Hira Tatlısı Tarifi
Hira tatlısı, Tokat yöresinde özellikle bayramlarda, davetlerde sıkça yapılan bir lezzet. Şerbeti kaynatılmıyor, oldukça pratik ve hafif oluyor.
Yanında kaymakla ya da dondurmayla servis edebilirsiniz.
Lafı uzatmadan nefis mi nefis lezzetli mi lezzetli tatlımızın yapımına geçelim.
HİRA TATLISI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1/2 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Bulamak için:
- 1 çay bardağı irmik
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
HİRA TATLISI NASIL YAPILIR?
✔️ Tencereye şekeri ve suyu alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Bu şerbet kesinlikkle kaynatılmıyor.
✔️Hamur için gerekli malzemeleri (un hariç) karıştırma kabına alıp yoğurmaya başlayın. Azar azar un ilave ederek ele yağışacak yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Bir tabağa irmik koyun. Bulamak için kullanacağız.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. İrmiğe bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin.
✔️ Şekeri ve suyu tencereye koyup eriyene kadar çırpıcıyla karıştırın.
✔️ Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.
✔️ Şerbeti çekmesi için bekleyin. Şerbeti çekince üzerini hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.