Somer Şef Turşuda Kullandığı Altın Oranı Açıkladı: "Turşu Hazırlarken Tuz, Su ve Sirke Oranı Nasıl Olmalı?"
Turşu, sofralarımızın vazgeçilmezlerindendir. Ev turşusu yapmak için turşu yapmanın püf noktalarını bilmek lazım. Bugün sizlere “MasterChef” jüri üyesi Somer Sivrioğlu'nun turşu tarifini paylaşacağız. Lezzetli turşu yapmak için siz de bu oranı kullanabilirsiniz.
Yemeklerin vazgeçilmezi olan turşuda su, sirke, tuz ayarı çok önemlidir.
Somer Sivrioğlu, yarışmacılara turşu yapmanın püf noktalarını açıkladı.
Somer Şef'in turşu yapımında kullandığı oran şöyle:
1 kilo suya;
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- İnce dilimlenmiş yarım limon
Eğer limon tuzu kullanmak isterseniz
1 kilo suya;
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
Programda verdiği diğer püf noktalar ise;
✔️ İyi bir turşu için bütün sebzeleri bastırın.
✔️ Soyulmuş çin sarımsağında kimyasal var, kullanmayın.
✔️ Mutlaka 4-5 nohut kullanın. Nohut fermantasyon için en iyi malzemedir.
Siz de mükemmel turşular yapmak için bu püf noktaları dikkate alın.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.