2 Yufka ve 250 gr Kıyma İle Hazırlanan Nar Gibi Kızarmış Enfes Sodalı Tava Böreği Tarifi

2 Yufka ve 250 gr Kıyma İle Hazırlanan Nar Gibi Kızarmış Enfes Sodalı Tava Böreği Tarifi
Börek, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Hamur işinde oldukça iddaalı olan Türk Mutfağının sayısız börek çeşidi vardır. Ağız sulandıran sodalı tava böreği de onlardan en pratik ve kolay olanıdır. İşte o lezzetin tarifi...

Kahvaltıda, öğle yemeğinde hatta akşam sofralarında sıcacık çayla yenen böreklerin tadına doyum olmaz.Hazır yufka ile tavada yapılan börekler ise pratikliğiyle neredeyse herkesin en sık yaptıklarındandır. Bugün ağzınıza layık enfes bir sodalı tava böreği tarifi vereceğiz. Mükemmel sonuca ulaşmak için tarifi birebir uygulamanız yeterli. Hazırsanız başlayalım.

Sodalı tava böreği için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 2 adet hazır yufka
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

İç harcı:

  • 250 orta yağlı kıyma
  • 2 orta boy kuru soğan
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sodalı tava böreğinin yapılışına geçelim:
✔️
Öncelikle kıymalı harcı hazırlayalım. Tavayı ocağa koyup ısınmasını bekleyin. kıymayı ve sıvı yağı ekleyip karıştırarak kavurun. Kıyma renk değiştirince yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Soğanlar iyice yumuşayınca tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocağın altını kapatın.
✔️ Bir kasede 1 şişe maden suyu ile yarım çay bardağı zeytinyağını karıştırın.
✔️ Yufkaları ortadan ikiye kesin. Parçalardan birini tezgaha serin. Her tarafına sodalı karışımdan sürün. Kıymalı harçtan koyup rulo yapın. Gül böreği gibi kendi etrafında dolayın. Yağladığınız tavanın ortasına yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde sarıp ilk yaptığımız böreğin etrafına dolayın. Artan sıvı karışımı üzerine döküp en az bir saat bekletin. Dilerseniz akşamdan hazırlayıp sabah da pişirebilirsiniz.
✔️ Tavayı ocağa alıp en kısık ateşte tamamen kızarana kadar pişirin. Düz bir servis tabağı yardımıyla ters çevirerek diğer tarafını da pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Nuray Akşit / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler