Sizi İtalyaya Gitmiş Gibi Hissettirecek 4 Orjinal İtalyan Makarna Sosu Tarifi

Sizi İtalyaya Gitmiş Gibi Hissettirecek 4 Orjinal İtalyan Makarna Sosu Tarifi
Makarna sosları, her bir makarnaları başka boyuta taşıyan ve lezzetini katlandıran lezzetlerdendir. Size bugün 4 farklı italyan makarna sosu tarifi hazırladık.

Makarna yemek ya da yapmak bir aşk işidir. Damak zevkinize göre farklı soslarla makarna yeme keyfinize keyif katabilirsinir.

İşte klasik italyan makarna sosları...

1. Aglio E Olio

2021/09/20/aglioeolio.jpg

2. Kremalı Alfredo Sos

2021/09/20/alfredo-sos.jpg

4 yemek kaşığı tereyağı tavada eritin. 1 küp tavuk suyunu, 3 yemek kaşığı unu da ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun. Hafif rengi kahverengiye dönünce 1.5 su bardağı su ve 1 su bardağı süt ekleyip krema kıvamına gelene kadar pişirin. Sosunuz makarnanızla birleşmeye hazır...

3. Pesto Sos

pesto-sos.jpg

Yarım demek fesleğei yapraklarından ayırın.Bol suda yıkayıp kurutun. 25 gr çam fıstığını yağsız tavada 2 dakika kavurun.35 gr parmesan peynirini de rendeleyin. Mutfak robotuna sarımsağı, tuzu, çam fıstıklarını, fesleğeni ve 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını da ekleyip püre kıvamına getirin.Rendelenmiş permasan peynirini ve 1 yemek kaşığı kadar daha zeytinyağını ekleyip sos kıvamına getirin. Kalan sosu cam kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz.

4. Marinara

marinara.jpg

Yarım çay bardağı zeytinyağında yemeklik doğradığınız 1 adet kuru soğanı ve 4 diş sarımsağı soteleyin. Kabuğu soyulup doğranmış 5 orta boy domatesi de ilave edip 15 dakika kapağı açık bir şekilde kaynatın. Varsa italyan baharatı ve 1 tatlı kaşığı sirke ilave edin. İtalyan baharatı yoksa 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı kekik ekleyebilirsiniz. Blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. 3-4 dal fesleğenin yaprağını ince doğrayıp ekleyebilirsiniz. Sosunuz hazır...

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler