Size Yaptım Muhteşem Oldu Dedirtecek Puf Puf Kabaran Balon Bazlama Tarifi Tüm Sırlarıyla

Size Yaptım Muhteşem Oldu Dedirtecek Puf Puf Kabaran Balon Bazlama Tarifi Tüm Sırlarıyla
Mis gibi sıcacık bazlamaya kimse hayır diyemez. Hele bir de üzerine tereyağ sürülmüş hali yok mu müthiş lezzetlidir. Bugün sizelere harika bazlama yapmanın tüm püf noktalarını vereceğiz. Artık balon gibi kabaran bazlama yapabileceksiniz.

Hamur işi Türk Mutfağının olmazsa olmazlarındandır.  Sıcacık, içi güzel pişmiş bir bazlama keyifli kahvaltı yapmanın bir başka adıdır. Bu tarifle toplam 12 adet bazlama çıkıyor. Buzluğa ikişey ikişer atıp istediğinizde çıkarabilirsiniz Bizim buzluğun demirbaşlarıdır kendisi Her zaman pişirmeyle uğraşmıyorum. Ekmekden daha çok seviliyor bizim evde. 

Tüm püf noktalarını tek tek vereceğim. Artık siz de balon gibi puf puf kabaran bazlamalar yapabileceksiniz.

Umarım beğenirsiniz.

BALON BAZLAMA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 adet yaş maya
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

BALON BAZLAMA TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Karıştırma kabına mayayı, ılık sütü ve suyu alın. Üzerine şeker döküp 10 dakika mayalanmasını sağlayın. 

✔️ Tuzunu ilave edin.

✔️ Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. 

✔️ 1 saat mayalandırın.

✔️ Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. 

✔️ Pasta tabağı büyüklüğünde merdaneyle açın. Mutfak bezi örtüp 20 dakika kadar mayalandırın.

✔️ Yanmaz bir tavayı iyice ısıtın.

✔️ Açtığınız bezeyi tavaya atıp hızlı hızlı çevirerek pişirin. 

Püf Noktaları:

  • Hamurunuz hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
  • Mayalama önemli.  Tepsi mayası olmadan olmaz.
  • Pişme tekniği çok önemli. Toplamda 4 defa çevireceğiz. 3.çevirişte balon oluşmaya başlıyor.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler