Margarin, tereyağı yok! Sadece sıvı yağ ile yapılan bu kurabiye tek kelimeyle muhteşem oluyor..

Margarin, tereyağı yok! Sadece sıvı yağ ile yapılan bu kurabiye tek kelimeyle muhteşem oluyor..
Çoğu kurabiye tarifinde tereyağı ve margarin oluyor. Peki katı yağsız da kurabiye yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Sıvı yağı ile yapacağınız ekonomik bu kurabiyenin tadı damağınızda kalacak, yiyenleri mest edecek...

Sıvı yağla lezzetli olmaz gibi düşünenlerdenseniz sözünüzü geri aldıracak bu tarif, benden söylemesi! Abartmıyorum kurabiye sevmeyen eşim bile 3-4 tane yedi. Kuru üzüm, tarçın, ceviz seviyorsanız onları da ekleyebilirsiniz, damak tadınıza kalmış.

Hazırsanız buyrun mutfağa...

SIVI YAĞLI KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı iri doğranmış fındık ya da ceviz
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Aldığı kadar un

SIVI YAĞLI KURABİYE NASIL YAPILIR?

  1. Yoğurma kabına yumurtayı, sıvı yağı, pudra şekerini, nişastayı, kabartma tozunu alıp yoğurmaya başlayın.
  2. Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  3. En son evde ne varsa fındık, ceviz, damla çikolata ekleyip kısa süreli yoğurun.
  4. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine minik minik yuvarlayıp yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 175°C fırında pişirin.
  6. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Afiyet Olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler