Ustasından kabuk bağlamayan pastane usulü gerçek supangle tarifi
Çikolata severleri buraya alalım... Baştan söyleyelim bu tarif öyle hazır supanglelere benzemez, lezzeti öyle böyle değildir. Ev yapımı supanglelerde en can sıkıcı şey olan kabuk bağlama olayını da yaşamazsınız. Buzlu su tüm sorunu çözecek ve sizi hayrete düşürecek. Tarifimize geçmeden önce bir kaç hatırlatma yapalım.
Supangle tarifinin püf noktaları nelerdir?
- Tencereye malzemeleri koyduktan sonra mutlaka karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Pişirirken sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Ocağın altını kapattıktan hemen sonra çikolatayı ve tereyağını ekleyin.
- Buzu çırpmakta zorlanırım derseniz buzlu su da kullanabilirsiniz.
- Kaselerin tabanına kedi dili, bisküvi, profiterol, kek parçaları koyabilirsiniz.
Hazırsanız başlayalım...
Orjinal Supangle için hangi malzemeler gerekli?
➞ 1 çay bardağı un
➞ 1 yemek kaşığı mısır nişastası
➞ 1 çay bardağı toz şeker
➞ 2 adet yumurta sarısı
➞ 3 yemek kaşığı kakao
➞ 1 litre süt
Ocağın altını kapatınca;
➞ 80 gr çikolata
➞ 1 tatlı kaşığı tereyağ
➞ 1 su bardağı buz veya çok soğuk buzlu su
Orjinal Supangle nasıl yapılır?
✔️ Tencereye unu, nişastayı, şekeri, kakaoyu, yumurta sarısını ve sütü ekleyip tel çırpıcı ile çırpın. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
✔️ Ocağın altını kapatınca tereyağını ve çikolatayı ekleyip karıştırıp ılımaya bırakın.
✔️ Ilık ya da soğuk muhallebiye buzu ekleyin. Mikserle buzlar eriyene kadar 4-5 dakika çırpın.
✔️ Kaselere paylaştırın.
✔️ En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirip istediğini gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: lezzeti_ask
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.