Kıtır kıtır sirkesiz limonla kurulan karışık turşu yapımı
Sirkesiz limonla turşu kurmanin geemişi çok eskilere dayanıyor. Son zamanlarda sirkenin keskin tadını turşuda sevmeyenler limonla turşu daha popüler olmaya başladı.
Kıtır kıtır turşu yapmanın püf noktaları
- Turşunun kapağının sıkıca kapandığından emin olun. Hiç hava almamalı
- Sebzeleri kavanoza yerleştirirken sıkı sıkı yerleştirin. Aralarında hiç boşluk kalmasın.
- İçme suyu kullanın. Eğer musluk suyu kullanacaksanız da en az bir gece dinlendirin.
- 15 gün içinde turşuyun kapağını açmayın.
- Kaya tuzunun yerine başka alternatif aramayın. Normal tuzla turşu olmaz.
- Sebzelerin iyice yıkanması çok önemli.
- Kullandığınız limonun kabuğunu mutlaka soyun yoksa acımsı bir tadı oluyor
Gelelim tarifimize...
Limonla kurulan karışık turşu için gerekli malzemeler
1 litre kavanoz için;
- 4 adet salatalık (Acur da güzel oluyor)
- 4 adet biber (Acı seviyoranız bir kaç tane cin biber atabilirsiniz)
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet olgunlaşmamış domates
- 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 adet limon suyu
- 2 su bardağı kaynamış su
- Üzerine koymak için 3-4 dilim limon
Limonla kurulan karışık turşu tarifi nasıl yapılır?
✔️ Sebzeleri güzelce yıkayın. Sebzeleriniz küçükse hiç doğramayın. Büyükse iri iri doğrayabilirsiniz.
✔️ Kavanozu yıkayıp steril hale getirin.
✔️ Sarımsakların kabuğunu soyun.
✔️ Öncelikle sarımsakların 2 tanesini kavanozun tabanına yerleştirin. Biraz biberden biber salatalıktan biraz domatesten yerleştirin. Aralarına tuz serpip sarımsak ekleyin.
✔️ Sebzeleri bastırarak yerleştirin ki aralarında boşluk kalmasın.
✔️ Limonun suyunu dökün. Artan tuzun tamamını da dökün.Kabuğu soyulmuş 3-4 dilim limon halkasını da enüste yerleştirin.
✔️ Kavanozu sallayıp alt üst edin.
✔️ Kalan kısmı da kaynar su ile doldurup kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.