Börek Tadında Doyurucu ve Lezzetli Patlıcanlı Tuzlu Kek Tarifi
Öncelikle patlıcanların közlenmiş olması gerekiyor. Benim buzlukta her daim közlenmiş patlıcanım oluyor. Mangal yaptığımızda da fazladan patlıcanları közleyip kaldırıyorum pratik oluyor. Eğer evde yoksa hazır közlenmiş patlıcan da alabilirsiniz
Kek yaparken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Gerçekten dokusu ve lezzetini etkiliyor.
Bu tarifi patlıcanı ağzına sürmeyen kardeşim bile bayılarak yedi. Siz de denemek isterseniz püf noktalarıyla tarifimi paylaşıyorum.
PATLICANLI KEK TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 2 adet yumurta
- 4 adet közlenmiş patlıcan
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket sade kekun
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Üzeri için susam
PATLICANLI KEK NASIL YAPILIR?
✔️ Patatesler haşlayın. Kabuklarını soyup sıcakken çatalla yada patates ezeceği ile ezip soğumaya bırakın.
✔️ 1 adet yumurtanın akını ve sarısını ayırın.
✔️ Ezilmiş patatesin üzerine tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı ve tuzu ekleyip karıştırın.
✔️ Közlenmiş patlıcanları da iyice ezip karışıma ilave edin.
✔️ Rendelenmiş kaşar peynirini, kekunu, kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğurun.
✔️ Azar azar un ilave ederek yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edin.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız kek harcını yayın.
✔️ Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Altı ve üstü nar gibi kızarında fırından çıkarın. Fırından çıkarmadan önce kekin ortasına kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
✔️ Fırından çıkan keki ılımaya bırakın. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.