Sır Gibi Saklanan Tarifi Bulduk! Ustasından Gerçek Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi

Sır Gibi Saklanan Tarifi Bulduk! Ustasından Gerçek Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi
Poğaçalar en sevdiğimiz lezzetlerden şüphesiz. Özelliklerle kahvaltılarda severek yiyoruz. Pastanelerde sıklıkla aldığımız çayla çok iyi giden o eşsiz pastane poğaçaları evde yapmak ister misiniz? Şekli tadı aynısı...

Ne yapsak ne etsek de pastanelerdeki poğaçanın birebir aynısını yapamıyoruz çoğunlukla .Tabiki bu yazıyı okuyana kadar...

Sır gibi saklanan o pastane poğaçasını artık siz de evde kolayca yapabileceksiniz. Tüm püf noktalarını tek tek paylaşacağız.

Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da yapsın diye buyrun tarifimize...

GERÇEK PASTANE POĞAÇASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 paket yaş maya 
  • 2 yemek kaşığı şeker 
  • 4.5 su bardağı un 
  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 2 adet yumurta

GERÇEK PASTANE POĞAÇASI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI 

✔️ Derin bir kaba tereyağını ve yumurtayı alıp güzelce karıştırın. Tereyağı oda sıcaklığında olması gerekiyor buna dikkat edin.

✔️ Unu tezgaha koyup havuz yapın. Ortasına tereyağlı yumurtayı yerleştirin.

✔️ Yaşmayayı parça parça direk yayın.

✔️ Tuzu direk mayaya temas etmeyecek şekilde kenarlara serpin. Suyu da koyup azar azar un ilave ederek ele yapışan bir hamur elde edin.

✔️ Hamuru kapatıp 30 dakika mayalandırın.

✔️ Hamuru 14 bezeye ayırın. 

✔️ Bezelere ayırdıktan sonra üzerini mutfak beziyle örtüp 30 dakika daha mayalandırın.

✔️ Bezeleri ters çevirip elinizle bastırın. İçlerine peynir koyup kapatın. Avucunuzun içiyle yandan bastırın. 

✔️ Bu şekilde 15 dakika tepsi mayası yaptırın.

✔️ Üzerine yumurtanın sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler