Şipşak hazırlayacağınız muhteşem bir lezzet: Şinitzel tarifi

Şipşak hazırlayacağınız muhteşem bir lezzet: Şinitzel tarifi

Tavuk gögsü hiç bu kadar lezzetli olmamıştı! Hımmm.. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık. Özellikle çocukların severek yediği şinitzeli siz de evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Yanına patates, pilav, salata seçenekleriyle harika bir akşam yemeği yapmaya ne dersiniz. Buyrun tarifimize...

Tavuk Şinitzel İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

Bulamak için:

  • 3 yemek kaşığı un

  • 2 adet yumurta

  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    sinitzel-tarifi-detay-1.jpg

Tavuk Şinitzelin Yapılışı

  1. İmkanınız varsa kasaptan tavuk gögsü alırken şinitzel yapacağınızı söyleyin ve ona göre incecek fileto şeklinde hazırlatın. Eğer kendiniz yapacaksanız tavuk göğüslerini uzunlamasına ince dilimleyin. 2 adet tavuk gögsünden 6-7 adet ince fileto çıkarabilirsiniz. Buzdolabı poşetini dilimlediğiniz filetoların üzerine koyup bir eğırlık yardımıyla biraz daha inceltin. Et döveceği varsa işiniz daha da kolay olacaktır.

  2. Her bir parça filetonun üzerine tuz ve karabiber dökün.

  3. 3 ayrı yemek tabağı çıkarın. Birine yumurtaları kırıp güzelce çırpın. İkincisine unu, yarım tatlı kaşığı tuzu ve yarım çay kaşışğı karabiberi koyup karıştırın. Üçüncüsüne de galete unu koyun.

  4. Her bir filetonun iki yüzünü de  önce una bulayın, silkeleyin, fazla sunu dökülsün. Ardından yumurtaya bulayın. En sonra galeta ununa bulayıp servis tabağına alın.

  5. Hemen pişirmeyecekseniz streç filme sarıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. 
    sinitzel-tarifi-detay-2.jpg

  6. Eğer hemen pişirecekseniz tencereye sıvı yağı koyup kızdırın. Her iki yüzeyini güzelce kızartın.Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp sıcak sıcak servis edin.

Servis Önerileri

Yanında salata, pilav ve patates püresiyle harika bir menü oluşturabilirsiniz.

Ek Bilgi

Eğer tavuk gögsü kullanmak istemezseniz kemiksiz tavuk pirzolayı da filota şeklinde hazırlayabilirsiniz. 

Çok fazla yağda kızartmayın.

 

 

En Yeniler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.