Milföy hamurundan börek nasıl yapılır? İşte simit tadında pufudik peynirli milföy börek tarifi
Hamur açmak veya hazır yufkayı soslamakla uğraşmak istemeyenlere daha pratik ama doyurucu 5 dakikada hazırlanan bir börek tarifi paylaşacağız. Çat kapı misafiriniz mi geldi, canınız tuzlu birşey mi istedi hemen kalkıp fırına verebilirsiniz. Lezzeti de çıtır çıtır oluyor. Zaten milföy hamuru kendiliğinden puf diye kabarma özelliğine sahip muhteşem bir hamur. Ortaya puf puf muhteşem simit börekler çıkıyor. Haydin buzluktaki milföyleri lezzete dönüştürme vakti...
Simit Tadında Pratik Milföy Börek için gerekli malzemeler nelerdir?
➞ 5 yaprak milföy
➞ 1 kase lor ya da beyaz peynir
Üzeri için;
➞ 1 yemek kaşığı pekmez
➞ 1 çay bardağı su
➞ 1 su bardağı kavrulmuş susam
Simit Tadında Pratik Milföy Börek nasıl yapılır?
✔️ Milföy hmurları kare olarak kesin.
✔️ Her bir karenin 4 köşesine yarım tatlı kaşığı kadar peynir yerleştirin.
✔️ Kareler iç koyduğunuz milföyün üzerine kapatın. Kenar ve orta kısmına parmakla bastırarak kapatın.Rulet ya da bıcak yardımıyla resimde göründüğü gibi kesin.
✔️ Bir kaseye pekmezle suyu ekleyip karıştırın. Başka bir kaseye kavrulmuş susamı koyun. Her bir kare milföyün sadece üstünü önce pekmezli suya sonra susama batırın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Yaklaşık yarım saatte pişiyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Hilalin Mutfagi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.