Şimdiye Kadar Yaptığım En Lezzetli Börek Oldu Dedirtiyor! İşte Hazır Yufkadan Pazılı Kırma Börek Tarifi

Şimdiye Kadar Yaptığım En Lezzetli Börek Oldu Dedirtiyor! İşte Hazır Yufkadan Pazılı Kırma Börek Tarifi
Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir börek. Kıymalısı, peynirlisi, ıspanaklısı, patlıcanlısı derken bugün sizlere pazılı bir börek yapacağız. İşte damakları çatlatan hazır yufkadan pazılı kırma börek tarifi..

Kırma börek veya nam-ı diğer pileli böreğin görünüşü diğer böreklerden biraz farklıdır. Bol sos dökülüyor ve daha yumuşak bir yapısı oluyor.Kırma börekte sosu bolca dökmek en önemli püf noktalarından unutmayın.

İşte size The Taste Türkiye Jüri Üyesi Usta Şef Şemsa Denizsel'in Pazılı Kırma Böreği

PAZILI KIRMA BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Malzemeler kullanacağınız yufka ve tepsiye göre değişir. Küçük boy yuvarlak bir tepsi için 2 adet yufka yeterli geliyor.

Onun dışında ihtiyacınız olacak malzemeler; pazı, karamelize soğan, dolmalık fıstık, dereotu, yoğurt, yumurta, süt, tulum peyniri, zeytinyağı, tuz, karabiber

PAZILI KIRMA BÖREK NASIL YAPILIR?

✔️ Pazıların yapraklarını ayırın. (Saplarını çorba yapabilirsiniz)

✔️ Geniş bir tavaya zeytinyağı koyup pazılarıdan bir miktar alıp hafif soteleyin. Az su ve tuz ilave edin. Fırında da pişeceği için çok fazla sotelemeyin. Hafif kavrulan pazıyı bir kaseye alın. Kalan pazıları da aynı şekilde soteleyin.

✔️ Pazıları bıcakla inceltebilirsiniz.

✔️ Tuzu, peyniri, yumurtaları, zeytinyağını el çırpıcısı ile güzelce çırpın.
Azar azar süt ilave ederek akışkan kıvamda bir sos elde edin.

✔️ Yufkalardan birini tezgaha serin. Hazırladığınız sostan bolca döküp her yerine yayın. Doğradığınız pazıları ara ara serpiştirin. Dolmalık fıstığınız varsa koyun.Tulum peynirini yayın. İnce doğranmış dereotunu ve karamelize soğanı da serpin. En ucundan 2 şer cm katlayın. Buruştura buruştura malzeme üste kalcak şekilde pile pile yapın.

✔️ Tepsiyi sıvı yağı ile yağlayın.

✔️ Koyacağınız kaba göre dilimleyin. Diğer yufkayı da aynı şekilde yapın ve sıkışık sıkışık yerleştirin.

✔️ Kalan sosu üstüne güzelce dökün. (İçlerine, aralarına iyice soslayın) Sostan bir miktar ayırın.

✔️ En az 4-5 saat sosunun çekmesini bekleyin.

✔️ Pişireceğiniz zaman ayırdığınız sostan üste tekrar gezdirin.

✔️ Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Yavaş yavaş pişen bir börek, bir anda kızarmaması için gerekirse üzerine yağlı kağıt koyarak pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler