Siirt'in Meşhur Perde Pilavı Tarifi ve Püf Noktaları

Siirt'in Meşhur Perde Pilavı Tarifi ve Püf Noktaları
Türk Mutfağının pilavları çok meşhurdur. Bugün size Siirt Mutfağına ait görüntüsü lezzeti şahane bir pilav tarifi vereceğiz. İç pilavı tane tane oluyor, hamuru çok lezzetli. İşte size kusursuz perde pilavı tarifi...

Perde pilavını sık sık yaparım. Kızımın bakıcısı Siirtliydi ve çok güzel yapardı. Yaklaşık 6 senedir de kendim yapıyorum. Davetlerde, çay saatlerinde benden istenen bir lezzettir kendisi. Hem görüntüsünü hem lezzetini çok seviyorum. Siz de denemek isterseniz buyrun eşsiz lezzetin tarifine...

PERDE PİLAVI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için;

  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşıpı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Pilav için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaçığı yenibahar
  • 1çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase önceden haşlanmış tavuk eti
  • (2 kalçalı but kullandım)

Üzeri için çiğ badem

PERDE PİLAVI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Hamuru yoğuralım. Derin bir karıştırma kabında yumurtayı, sıvı yağı, yoğurdu, tuzu ve kabartma tozunu alıp karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru hava almayacak şekilde dinlenmeye bırakın. (Ben buzdolabı poşetine koyuyorum:)

✔️ Pilav için ön hazırlıkları yapalım. Kuş üzümünü küçük bir kaseye koyup üzerine su ilave ederek kenarda bekletin yumuşasın. Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat ıslatın. Tavuğu da tencereye alıp üzerine su koyun. Tuz ilave ederek ortalama 45 dakika haşlayın. Suyunu süzüp tavukları didikleyin. 2.5 su bardağı suyunu pilavı yaparken kullanacağız.

✔️ Pilavı yapalım. Pilav tenceresine sıvı yağı ve fıstıkları alıp pembeleşene kadar kavurun. Süzdüğünüz iyice kuruyan pirinci de ekleyip 3 dakika daha kavurun. Baharatı, tuzu, süzdüğünüz kuş üzümünü ekleyin. Didiklediğiniz tavuk etlerini de ekleyip üzerine tavuk suyunu dökün. Fokur fokur kaynayınca ocağın altını kısıp suyu çekip pirinçler pişince ocağın altını kapatıp pilavı demlenmeye bırakın. 10 dakika sonra kapağını açıp soğumaya bırakın.

✔️ Kek kalıbını tereyağı ile bolca yağlayın. Sıcak suda beklettiğiniz fıstıkların kabuklarını soyun ve kalıbın tabanına yerleştirin.

✔️ Hamuru merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar açın. Kalın olmayacak kalıba tamamen yayacağımızı hesaplayarak açın. Atığınız hamuru kek kalıbına güzelce yerleştirin. Soğuyan pilavı içine dökün. Kenarlardan sarkan hamuru da ortaya doğru toparlayıp üst kısmıda hamurla kaplayın.

✔️ 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler