Şifalı yemek tarifleri: Isırgan otu yemeği tarifi

Şifalı yemek tarifleri: Isırgan otu yemeği tarifi
Isırgan otu faydalarıyla bizleri şaşırtan bitkiler arasında. Antioksidan, anti mikrobiyal, anti ülser ve ağrı kesici özelliklere sahip olan ısırgan otu; kalp damar, böbrek ve kemik sağlığı için oldukça faydalı. Siz de sebze yemeklerini seviyorsanız bu şifalı tarifi deneyin!

ISIRGAN OTU YEMEĞİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 kilo ısırgan otu
  • 1 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kaynamış su

ISIRGAN OTU YEMEĞİNİN YAPILIŞI

  1. Yaprakları ayıklayın. (sap kısımlarını atıp yapraklarını alın)
  2. Isırganları bol suyla yıkayıp süzgece koyun,
    isirgan-otu-yemegi-detay-1.jpg
  3. Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı koyun. Sıvı yağı da ekleyip soğanları kavurun.
    isirgan-otu-yemegi-detay-2.jpg
  4. Ardından salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar 3-4 dakika kavurun.
    isirgan-otu-yemegi-detay-3.jpg
  5. Isırganları da ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  6. Bu aşamada tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
  7. Kavrulan ısırganların üzerine kaynar su ekleyip pişmeye bırakın.
    isirgan-otu-yemegi-detay-4.jpg
  8. Yaklaşık 3-4 dakika sonra pilavlık bulguru ekleyin. Suyu az gelirse kontrollü ilave debilirsiniz.
  9. Bulgur pişince yemeğiniz pişmiş demektir.Afiyet olsun.

SERVİS ÖNERİSİ

Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler