Şifalı yemek tarifleri: Isırgan otu yemeği tarifi
 
					Isırgan otu faydalarıyla bizleri şaşırtan bitkiler arasında.  Antioksidan, anti mikrobiyal, anti ülser ve ağrı kesici özelliklere sahip olan ısırgan otu; kalp damar, böbrek ve kemik sağlığı için oldukça faydalı. Siz de sebze yemeklerini seviyorsanız bu şifalı tarifi deneyin!
							
		
				ISIRGAN OTU YEMEĞİ İÇİN MALZEMELER
- 1 kilo ısırgan otu
- 1 büyük soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Kaynamış su
ISIRGAN OTU YEMEĞİNİN YAPILIŞI
- Yaprakları ayıklayın. (sap kısımlarını atıp yapraklarını alın)
- Isırganları bol suyla yıkayıp süzgece koyun, 
- Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı koyun. Sıvı yağı da ekleyip soğanları kavurun. 
- Ardından salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar 3-4 dakika kavurun. 
- Isırganları da ilave edin ve kavurmaya devam edin.
- Bu aşamada tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
- Kavrulan ısırganların üzerine kaynar su ekleyip pişmeye bırakın. 
- Yaklaşık 3-4 dakika sonra pilavlık bulguru ekleyin. Suyu az gelirse kontrollü ilave debilirsiniz.
- Bulgur pişince yemeğiniz pişmiş demektir.Afiyet olsun.
SERVİS ÖNERİSİ
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz
En Yeniler
		 
				 
				 
				 
				 
				 
				
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.