Şifa dolu antioksidan çorbası tarifi

Şifa dolu antioksidan çorbası tarifi
Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz bağışıklık sistemimizi güçlü kılan en önemli faktörlerin başında yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığının geldiğine dikkat çekerek bağışıklığı güçlendiren antioksidan çorbası tarifini verdi

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte doktorlar en çok üst ve alt solunum yolu hastalıkları için kapılarını çalıyor. Soğuk kış aylarında yaşam kalitemizi düşüren, okula ve işe gitmemizi engelleyen bu hastalıklardan bizleri korumada güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak kilit rol oynuyor.

Soğuk algınlığından gribe, boğaz enfeksiyonlarından sinüzite, farenjitten bronşite kadar bağışıklık ile birebir ilgili hastalıklardan korunmak için Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz'ün önerdiği bu çorbayı kase kas için.

Balkabaklı, karnabaharlı antioksidan çorbası tarifi

Malzemeler: 600 gr. balkabağı / 300 gr. karnabahar/ 200 gr. patates / 200 gr. kuru soğan / 200 gr. havuç / 2 diş sarımsak / 30 ml zeytinyağı / 2 gr. toz zencefil / 4 gr. tuz / 2 gr. karabiber / 4 su bardağı et suyu / 4 su bardağı su

Hazırlanışı: Soğanları doğrayın, sarımsakları ezin, tencereye zeytinyağı ilave edin. Geriye kalan malzemeleri doğradıktan sonra tüm sebzeleri soteleyin. Üzerine et suyu ve sıcak su ilave edilerek pişirmeye bırakın. Pişen malzemeleri blenderden geçirip, baharatlarla tatlandırın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler