Sevilen Sokak Lezzetlerinden Olan Tavuk Döneri Evde Yapmaya Hazır Olun! Dondurmadan Kusursuz Garantili Lezzetli Tavuk Döner Nasıl Yapılır? İşte Sırrı

Sevilen Sokak Lezzetlerinden Olan Tavuk Döneri Evde Yapmaya Hazır Olun! Dondurmadan Kusursuz Garantili Lezzetli Tavuk Döner Nasıl Yapılır?  İşte Sırrı
Tavuk döner Türk Mutfağının sevilen sokak lezzetlerinden. Ev usulü tavuk döner yapmak sanıldığından daha kolay. Tek tek tüm püf noktalarını vereceğiz ve dışarıdaki tavuk dönerlere taş çıkaracaksınız. Hazırsanız başlayalım: İşte size kusursuz lokum gbi lezzetli tavuk döner tarifi..

Bugün size sonucunda şaşırıp kalacağınız, bunu ben mi yaptım dedirtecek bir tavuk dürüm tarifi vereceğiz. Püf noktalarına dikkat edersiniz dönercilere taş çıkaracak lezzeti yakalarsınız emin olun.

Kime ikram ettiysem bayıldı ve tarif istedi. Haydin bir an önce malzemeleri tedarik edip lezzeti yakalamaya...

EVDE GARANTİ LEZZETLİ TAVUK DÖNER TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 7 parça kemiksiz tavuk but ya da bonfile
  • 250 gr kuyruk yağı (Zorunlu değil ama çok lezzet verir emin olun)
  • Yarım çay bardağı su ( Kuyruk yağı kullanmazsanız su yerine yağ ekleyin.)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 adet büyük boy rendelenmiş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak

EVDE GARANTİ LEZZETLİ TAVUK DÖNER NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle sıvı yağı derin bir kaba koyun. Üzerine kırmızı biberi koyup iyice harmanlayın, rengini yağa versin.

✔️ Salçayı ve rendelenmiş soğanı ilave edin

✔️ Tuzunu, baharatınıve yoğurdu ekleyin.  Karışımı iyice karıştırın.

✔️ Tavuklarınızı bu karışıma tek tek bulayıp kenara koyun.

✔️ Şimdi fırın kabına dizme zamanı. Derin bir fırın kabına (Ben baton kek kalıbı kullanıyorum) sıra sıra tavukları dizin. Derisi alta gelecek. Dizerken bir sıra tavuğu dizdiktan sonra mısır unu gezdirin ve bir iki parça kuyruk yağı ekleyin. Kat kat bu şekilde tavukları dizin. En üstü yanmasın diye yağlı kağıt koyabilirsiniz ya da tavuk derilerini güzelce kaplarsanız en güzeli o olur.

✔️ 1 saat buzdolabında tavukları dinlendirin.

✔️ Fırını önce 220 derece ısıtın. Sonra ayarını 180'e alıp fırınlayın.  Kabın üzerine ağırlık koymak iyi olur. Fırına dayanıklı güveç kapları koyuyorum ben. 

✔️ Fırından çıkartıktan sonra 45 dakika dinlendirin. Hiç dokunmadan oyle bekleyecek:) Dinlenen tavukları ucu sivri bıcak yardımıyla ince ince kesin. 

✔️ Daha da kızarmış seviyor kızım bazen tavada hafif soteliyorum siz de deneyebilirsiniz.

Ekmek arasına tavuk dönerlerden yerleştirin. Arasına soğan piyaz ve ince doğranmış domates koyup servis edebilirsiniz.  Patates kızartması ve turşu da çok yakışıyor:) Evde lavaş varsa lavaşa da sarabilirsiniz. Her hali ayrı güzel. Bir bardak buz gibi ayranı da çalkalayarak içmeyi unutmayın:)Ben bazen pilavın üzerine de koyuyorum aklınızda olsun.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler