Konya usulü şerbetsiz pudra şekerli saç arası tarifi

Konya usulü şerbetsiz pudra şekerli saç arası tarifi
Tatlılar Türk Mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bugün sizlere şerbetsiz pudra şekerli el açması harika bir tatlı tarifi vereceğiz. Sizi asla pişman etmeyecek bu lezzet. İşte size şerbetsiz pudra şekerli saç arası tarifi

Bu tatlı çıtır çıtır bi tatlı hem de şerbetsiz. Hamuru o kadar güzel ki, çok kolay açılıyor. Yiyen herkesin tadı damağında kalıyor. El açması olduğu için her zaman yapılamasa da iftar sofralarına çok fazla yakışacağınız düşünüyoruz.

Antep fıstığı ile görsel şölen haline dönüşeceka saç arası tarifimiz yazımızda...

SAÇ ARASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELERİ SIRALAYALIM

Hamuru için;

  • 1 yumurta
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu

İç harcı için;

  • 500 gr kaymak
  • 3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 fiske tuz

SAÇ ARASI TARİFİ NASIL YAPILIYOR?

✔️ Derin bir yoğurma kabına hamur için gerekli malzemeleri koyup az az un ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamuru 18 bezeye ayırıp 2 saat dinlendirin.
✔️ Bu arada iç harcını hazırlayabilirsiniz. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Ocağın altını kapatın. Benmari usulü erittiğiniz kaymağı da ilave edip karıştırın.
✔️ Yufkaları açmak için kullanacağınız unlu nişastalı karışımı hazırlayın. Bunun için bir kaba un ve nişastayı eleyip karıştırın.
✔️ Yufkaları açmaya başlayabilirsiniz. Açabildiğiniz kadar ince açın, ne kadar ince açarsanız o kadar lezzetli saç aranız olur. Yufkaları açarken unlu nişastalı karışımı kullanın. Açtığınız bezenin her yerine kaymaklı tereyağlı karışımdan sürün. Çok az toz şeker serpin.Karşılıklı iki kenarından ittirerek ortaya doğru toplayın ve gül şekli verin. Diğer bezeleri de aynı şekilde porsiyonluk tek tek hazırlayın.
✔️ Üzerine kalan harcı sürüp önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 20 dakika, daha sonra 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkarıp ılımaya bırakın. Üzerine puda şekeri ve antep fıstığı serpin. Muhakkak Ilıkken servis edin, harika bir lezzet inanın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler