Tam kıvamında şerbetsiz lokma tatlısı tarifi

Tam kıvamında şerbetsiz lokma tatlısı tarifi
Osmanlı mutfağından günümüze gelmiş şerbetli tatlılardan biri olan lokma tatlısı hemen hemen herkes tarafından sevilir.. Bugün sizlere şerbetsiz yapılan daha hafif bir lokma tatlısı tarifi vereceğiz.

Yunanistan'dan Arabistan'a geniş bir çoğrafyada yapılan lokma tatlısı, ülkemizde İzmir ile bütünleşmiştir. Geleneksel tatlılardan biri olan lokma tatlısını çikolata sosu ya da tarçınlı şekerle yemek ister misiniz?

ŞERBETSİZ LOKMA TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 300 gr süzme yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

ŞERBETSİZ LOKMA TATLISI NASIL YAPILIR?

  1. Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri ekleyip mikserle 3 dakika çırpın.
  2. Yoğurdu, vanilyayi ilave ederek çırpmaya devam edin.
  3. Kabartma tozunu, tuzu ve azar azar unu ekleyerek homojen bir karışım elde edin. Kıvamı krema gibi koyu olacak ama çok katı olmayacak.
  4. Sıkma torbasına ya da kilitli buzdolabı poşetine hamuru koyun.
  5. Bol kızgın yağda orta ateşte minik minik toplar şeklinde sıkın. Bu aşamada makas kullanabilirsiniz.
  6. Kızaran lokmaları havlu kağıt serdiğiniz servis tabağına alın.
  7. Üzerine şekerli tarçın karışımından dökebilirsiniz, ya da istereniz çikolata sosu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler