Kastamonu çekme helva evde nasıl yapılır, tarifi nasıldır?

Kastamonu çekme helva evde nasıl yapılır, tarifi nasıldır?
Çekme Helva, Kastamonu mutfağının gözde lezzetlerinden biridir. Pişmaniye ayarında, un kurabiyesi lezzetinde bu helvayı evde yapmak isteyenlere tam ölçülü tarifimiz var. İşte çekme helva tarifi ve püf noktaları...

Bugün sizlere şerbetsiz olarak hazırlayacağınız lezzetli bir helva tarifi vereceğiz. Saray helvası olarak da bilinen bu helva, çayla çok iyi gidiyor. Tam ölçülü çekme helvasını yiyenler hazır aldığınızı bile sanıyor. Püf noktaları unu güzelce kavurmak ve kavurduğunuz karışımı çok iyi bir şekilde bastırarak kaba yerleştirmek. Lafı uzatmadan hemen tarifimize geçelim...

Çekme saray helvası için gerekli malzemeleri sıralayalım;

➞ 125 gr tereyağ
➞ 1 su bardağı pudra şekeri
➞ 2 su bardağı un
➞ 1 paket vanilya
➞ Varsa un halinde çekilmiş fındık

Çekme saray helvası tarifinin yapılışına geçelim;
✔️
Tavaya tereyağını alıp eritin. Üzerine unu ekleyerek kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
✔️ Un rengi kahverengiye dönünce pudra şekerini ve vanilyayı ilave edip 5 dakika kadar kavurmaya devam edin.
✔️ Daha da lezzetlendirmek için un halinde çekilmiş fındık yada badem tozu ekleyebilirsiniz.
✔️ Hafif derinliği olan kare ya da dikdörtgen bir kaba yağlı kağıt serin. Üzerine kavurduğunuz helvayı yerleştirip spatula ile düzeltin. Üzerine bardakla sıkı sıkı bastırın. En önemli püf noktası burası.
✔️ Dinlendirmeden ister kare ister verev şeklinde kesin. Üzerine pudra şekeri eleyin.
✔️ 2 saat buzdoabında dinlendirin.
✔️ Üzerine antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Bera Tatlı Dünyası

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler