Şerbetli Tatlıların En Kolay ve Hafifi İşte Size Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Ceviz Tatlısı Tarifi
Bu tatlıyı İstanbul'a gittiğimde görümcemde yemiştim. Tadı damağımda kalmıştı. Geçen gün aklıma geldi hemen yapayım dedim.
Tarifini almışken de sizinle paylaşmak istedim. İnşallah siz de seversiniz.
Yanında dondurmayla yaz gecelerinde çok güzel gidiyor. Buyrun tarife...
CEVİZ TATLISI (CEVİZ PARE) TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gr yumusak tuzsuz tereyağı
- 1 Yumurta
- Yarim cay bardagi irmik
- 1 yemek kasigi pudra şekeri
- 1 cay bardagi çekilmiş ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartmatozu
- 2.5 cay bardagi un (Kontrollü ekleyin)
Üzerine koymak için ceviz
Şerbeti için;
- 2,5 su bardaği şeker
- 2,5 su bardaği su
- 1 dilim limon
CEVİZ TATLISI (CEVİZ PARE) TATLISI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Öncelikle tencereye şekeri, suyu ve limonu(dilimi sıkmadan) koyup kaynatın. Kaynayınca 5 dakika yüksek oateşte tutup ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
✔️ Derin bir yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını alın. Un hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın.
✔️ Azar azar un ilave ederek kurabiye kıvamında sert olmayan bir hamur elde edin.
✔️ Ceviz içlerini bir kenara koyun. Küçük bir çay tabağına süt koyun kenarda beklesin bunlar
✔️ Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp tepsiye yerleştirin.
✔️ Cevizi süte batırıp hamurların üzerine yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin.
✔️ Fırından çıktıkdan iki dakika sonra soğuk şerbeti dökün. Üzerine bir tepsi kapatıp iki saat dinlendirin.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.