Padişah yastığı tatlısı nasıl yapılır? Muhallebili padişah tatlısı tarifi nasıldır?

Padişah yastığı tatlısı nasıl yapılır? Muhallebili padişah tatlısı tarifi nasıldır?
Bugün çayın yanına ne yapsam diyenlere gösterişli ve lezzetli bir tatlı tarifi vereceğiz. Türk Mutfağının sevilen şerbetli tatlılarından olan bu tatlı sosyal medyada da oldukça popüler. Peki padişah yastığı tatlısı nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte detaylar...

Şöyle damaklarda iz bırakacak, sofrayı da şenlendirecek bir şerbetli tatlı tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre! Bu tatlının görüntüsü yaş pasta gibi ama lezzeti ekmek kadayıfı ile revani arasında oluyor. Lafı uzatmayalım hemen tarife geçelim...

Padişah yastığı tatlısı için gerekli malzemeleri sıralayalım:
Keki için;
➞ 4 adet oda sıcaklığında yumurta
➞ Yarım su bardağı toz şeker
➞ Yarım çay bardağı sıcağa yakın su
➞ 1 paket kabartma tozu
➞ 1 paket vanilya
➞ 1.5 su bardağı un

Kreması için;
➞ 1 paket krem şanti
➞ 1 su bardağı soğuk süt
➞ 2 yemek kaşığı labne peyniri

Şerbeti için;
➞ 2 su bardağı toz şeker
➞ 3 su bardağı su

Padişah yastığı tatlısı için gerekli malzemeleri sıralayalım:
✔️
Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Tencereye şekeri ve suyu alıp 15 dk kaynatın. Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.
✔️ Kekini hazırlayalım. Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıp şeker eriyene kadar çırpın. Sıcağa yakın suyu ekleyip 5 dakika kadar çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip karışıma yedirin.
✔️ Kelepçeli kalıba ya da yuvarlak borcama yağlı kağıt serin ve kek hamurunu dökün.
✔️ Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
✔️ Kremasını hazırlayalım. Geniş bir kasede krem şantiyi, soğuk sütü ve labneyi mikserle krema haline gelene kadar çırpın. Buzdolabına koyup soğumaya bırakın.
✔️ Pişen kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölün. Alt tabanı servis tabanına yerleştirin.Kelepçeli kalıbı da tekrar yerleştirin. Üzerine soğumuş şerbetin yarısını gezdirin. Dolaptan çıkardığınız kremşantiyi yayın. Kalan keki 8 dilime ayırın.
padisah-yastigi-tatlisi.jpg
✔️ Kremanın üzerine dilimleri tek tek yerleştirin.
padisah-yastigi-tatlisi-1.jpg
✔️ Kalan şerbeti de üzerine gezdirip buzdolabında tercihen 1 gün, vaktiniz oksa da en az 3-4 saat bekletin.
✔️ Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Hobbyolog / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler