Şerbetiyle Kıvamıyla Yiyenlerin Ağzını Açıkta Bırakıyor! Tam Ölçülü Badem Unlu Şekerpare Tarifi

Şerbetiyle Kıvamıyla Yiyenlerin Ağzını Açıkta Bırakıyor! Tam Ölçülü Badem Unlu Şekerpare Tarifi
Şekerpare, Türk Mutfağının sevilen şerbetli tatlılarındandır. Bugün sizlere tam ölçülü şerbeti tam kıvamında badem unlu şekerpare tarifi vereceğiz. Bu lezzet tarif defterinizin baş köşesinde yerini alacak...

Badem ununu mutfakta çok sık kullanıyorum. Her yıl Mersin'den 20 kilo kadar çiğ badem alıp hem kuruyemiş olarak hem de robotta çekerek un haline getirerek tüketiyoruz. Revaniyi de şekerpareyi de badem unu ile yaptığımda lezzeti ikiye katlıyor kesinlikle. Yiyenlerden tam not alan bu efsane lezzeti siz de mutlaka deneyin.

BADEM UNLU ŞEKERPARE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı
  • Yarım su bardağı badem unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)

Süslemek için;

  • İsteğinize bağlı file badem, antep fıstığı, hindistancevizi

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

BADEM UNLU ŞEKARPARE NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu ve limon suyunu tencereye alıp karıştırın. Ocağın altını açıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra ocağın altını kapatıp ılımaya bırakın.

✔️ Karıştırma kabına tereyağını, pudra şekerini, badem ununu, yumurtayı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Homojen bir kıvam alınca azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve tepsiye yerleştirin.

✔️ Yumurta sarısını fırça yardımıyla güzelce sürün. Üzerine fıstık serpebilirsiniz.

✔️ Önceden ısıtılmış 175 derede fırında üzeri kızarna kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dakikada pişiyor.

✔️ Fırından çıktıktan 2 dakika sonra soğuyan şerbeti kaşıkla şekerparelerin üzerine dökün.

✔️ Oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

Yanına kaymaklı dondurma ile çok güzel gidiyor :)

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler