Şerbeti Tam Kıvamında Ev Yapımı Lokum Gibi Lezzetli Şekerpare Tarifi
Şekerpare baklavaya nazaran çok kolaydır ve herkes tarafından çokça yapılır.
Hazır şekerpare alanlara sesleniyorum 5 dakikada hamuru yoğurup fırına koyacaksınız markete gidip almaya bile gerek yok. Üstelik hem daha sağlıklı hem lezzetli.
Sözü uzatmayalım tadına doyum olmayacak bu lezzetin kapılarını aralayalım.
ŞEKERPARE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Hamuru için;
- 150 gram tuzsuz tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
- 2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3.5-4 su bardağı un
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Çeyrek limon
ŞEKERPARE TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Öncelikle şerbetini hazırlayım. Bunun için suyu ve toz şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakın. Şerbet kaynayınca limonu sıkın. 15 dakika sonra ocaın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
✔️ Hamuru yoğuralım. Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin. Ardından un hariç diğer malzemeleri koyup güzelce karıştırın. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 4 su bardağı tam denkgeliyor yine de kontrollü olun.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine şekil verip çatalla çizikler atın.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıktıktan 5 dakika sonra şekarperelerin üzerine soğuk şerbeti dökün.
✔️ Şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.