Şekersiz üzüm suyundan yapılan lokum gibi kabak tatlısı tarifi

Şekersiz üzüm suyundan yapılan lokum gibi kabak tatlısı tarifi
Bal kabağı tatlısı, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Bugün şeker tüketmeyenler ve sağlığına önem verenler için muhteşem bir kabak tatlısı tarifi hazırladık. Vicdan azabı duymadan gönül rahatlığıyla tabağın tümünü bitireceğiniz bu lezzeti mutlaka deneyin.

Öncelikle lezzetli bir kabak tatlısı için kabağın cinsi çok önemli bunu hatırlatalım. Kabağınıza güveniyorsanız sonuç muhteşem olacak baştan söyleyelim. Uzmanlar şekeri hayatınızdan çıkarın diye bas bas uyarılarda bulunurken güzelim kabağın üzerine boşuna şeker döküp ziyan etmeyin. Üzüm suyunde yemelere doyamayacağınız lezzetli ve sağlıklı tatlının keyfini çıkarın. Üzerine tahin, bal, pekmez ve cevizle zaten damaklar çatlayacak bizden söylemesi:)

Şekersiz Üzümlü Kabak Tatlısı için hangi malzemeler gerekli?
➞ 1 kg bal kabağı
➞ 2 adet kabuk tarçın
➞ 1 salkım siyah üzüm
➞ Yarım çay bardağı siyah üzüm suyu

Servis ederken;
➞ 1 yemek kaşığı bal ya da pekmez
➞ 1 yemek kaşığı tahin
➞ Ceviz

Şekersiz Üzümlü Kabak Tatlısı nasıl yapılır?
✔️ Kabağın kabuğunu soyup dilimleyin. Tencereye dilimlediğiniz kabağı, üzüm suyunu, kabuk tarçını ve salkım üzümü koyup tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte pişirin. Arada kabakları ters düz edin.
✔️ Soğuyan kabakları servis tabağına alıp üzerine bal/pekmez, tahin ve ceviz ile lezzetlendirerek afiyetle yiyin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: fitmuhendisce

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler